Samsung bo na egiptovski trg v prihodnjih 5 letih vložil 84 mio USD

četrtek, 04. junij 2020


Južnokorejsko elektronsko podjetje Samsung Electronics Co., Ltd. namerava v prihodnjih 5 letih v egiptovski trg vložiti 84 mio USD. Velikost investicije potrjuje pomen egiptovskega trga za podjetje.

Od skupno 84 mio USD bo Samsung 23 mio USD namenil za vzpostavitev nove proizvodne linije v tovarni podjetja Samsung Electronics Egypt S.A.E, ki se nahaja v mestu Beni Suef v Egiptu. Naložba je del načrtov v širitev tovarne, ki bo izdelovala računalniške zaslone. Proizvodnja računalniških monitorjev te tovarne je prilagojena lokalnemu trgu in zahtevam izvoza v več afriških in evropskih držav. Nova investicija podjetja Samsung je v skladu z načrti podjetja, da uporabi egiptovski trg kot izvozno osnovo za številne lokalno proizvedene izdelke, predvsem televizijske in računalniške zaslone.

Mohamed Abdel Wahab, izvršni direktor Generalnega organa za naložbe in proste cone (GAFI), ki se je v nedeljo sestal s Chunkijem Kwanom, predsednikom upravnega odbora Samsung Egypt, je pojasnil, da bo Samsung izkoristil nedavne spremembe zakona o investicijah. Te določajo, da bodo širitve obstoječih investicijskih projektov pospešili z investicijskimi spodbudami za nove projekte. Tako so si odprli nove možnosti za pridobivanje večjih investicij na egiptovski trg.

Samsungova tovarna, ki stoji v mestu Beni Suef, izvozi 85 % svoje proizvodnje televizijskih zaslonov v skupno 36 držav. Tovarna je prispevala k ustanovitvi industrijske cone Beni Suef Guvernorate, ki je prva takšna na območju Bližnjega vzhoda in Afrike. Tovarna, katere skupne naložbe znašajo 270 mio USD, pri proizvodnji televizijskih LED in QLED zaslonov uporablja najnovejšo tehnologijo. Je ena od 14 Samsungovih tovarn po vsem svetu, specializiranih za proizvodnjo televizorjev.


Samsung v Egiptu prvič načrtuje proizvodnjo najnovejših zaslonov televizorjev QLED 8K, kar dokazuje zaupanje podjetja v konkurenčnost egiptovskih izdelkov. Tovarna v Bebi Suef proizvede tudi največji delež izdelkov podjetja Samsung na Bližnjem vzhodu, v Afriki in južni Evropi.

Viri; Factiva, Daily News Egypt

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT