Samsung je imel julija 2018 največji tržni delež na egiptovskem trgu pametnih telefonov

sreda, 15. avgust 2018
Samsung kljub ostri konkurenci ostaja največji konkurent na trgu pametnih telefonov v Egiptu. V juliju 2018 je imel Samsung največji tržni delež v prodaji mobilnih telefonov. Tržni delež je znašal 37,5 %, kar je nekoliko manj kot junija, ko je bil njegov tržni delež 38,4 %.
 
Huawei počasi povečuje svoj tržni delež na egiptovskem trgu in se uvršča na drugo mesto. Njegov tržni delež je julija 2018 znašal 16,4 %, kar je več kot junija, kot je imel 15,7 % tržni delež. Na tretjem mestu je Appleov iPhone, ki je julija 2018 dosegel 9,2 % tržni delež, kar je več kot junija, ko je ta znašal 8,5 %.

Infinix zavzema na trgu četrto mesto glede na tržne deleže pametnih telefonov, kljub temu, da se je delež julija znižal na 7,5 % iz 7,9 % v mesecu juniju. Enak, 7,5 % tržni delež ima Lenovo, ki se uvršča na peto mesto. Tržni delež se je povečal od junijskih 6,8 %. Lenovo je kljub temu napovedal, da se umika z egiptovskega trga pametnih telefonov. Tudi Oppo nenehno povečuje svoj tržni delež. Že četrti mesec zapored je podjetju uspelo povečati svoj tržni delež, ki je julija znašal 4,2%, v primerjavi s 4 % v juniju. Na egiptovskem trgu trenutno zasega šesto mesto. Techno se je uvrstil na sedmo mesto, kar predstavlja enako uvrstitev kot lani. Njegov tržni delež je julija 2018 znašal 2,6 %. Enak tržni delež ima tudi HTC, ki se uvršča na osmo mesto. Za koncu lestvice je Sony, ki je dosegel julija 1,6 % tržni delež, ki je nekoliko zdrsnil od junija, ko je znašal 1,8 %.
 
Vir: Daily News Egypt
 
Več informacij o globalnih trendih na področju IKT