Sejem Naturebas 2022, Sao Paulo, 18. - 19. junij 2022

torek, 03. maj 2022
 

Sejem Naturebas - prvi in edini sejem v Braziliji, specializiran za naravna, ekološka in biodinamična vina, ki postopoma postaja referenca na to temo v Latinski Ameriki.








Pobudnica sejma Naturebas je Lis Cereja iz vinoteke Saint Vin-Saint, ki je pravzaprav sezonsko in ekološko naravnana restavracija s široko ponudbo sonaravnih vin in drugih pijač, pripravljenih iz sadja, čajev, kakava, kave ali mleka. Prvi sejem je bil leta 2013 in si je hitro pridobil sloves referenčnega brazilskega sejma za ekološka vina in druge pridelke. Največji po številu razstavljavcev in obiskovalcev je bil leta 2019, ko se ga je kot prvi Slovenec udeležil Aleš Kristančič (Movia) z vini brez dodanega žvepla kot sta Lunar in Puro. Danes je tudi na zemljevidu razstavljavcev skupaj s slovenskim Društvom B.O.N. Vino (Biološko, Organsko, Naravno)

Pričakujejo več kot 100 razstavljavcev, ki izpostavlja pridelovalce naravnih, ekoloških in biodinamičnih vin ter drugih ekoloških pridelkov in izdelkov (garažnih piv, sirov, čokolad, pripravkov tradicionalne medicine).

Proizvajalci ne plačujejo udeležbe in sejem ne zadrži nobenega odstotka prodaje, tako da se vsa prodaja vstopnic vrne v financiranje same strukture. Ideja je ostati neodvisen in ne odvisen od zunanjih naložb. Prostor je prost za proizvajalce, da prodajajo, razstavljajo, spoznavajo potrošnike in nove uvoznike. V zadnji osebni izdaji, v letu 2019, je več kot 30 % razstavljavcev, ki niso imeli uvoznikov v Braziliji, uspelo najti poslovne partnerje in zdaj lahko svoja vina izvažajo na brazilski trg.

V času dogodka vzporedno poteka več aktivnosti, povezanih s trajnostnim razvojem. V izdaji 2019 je bilo zbranih in recikliranih 944 kg stekla, 26 kg plastike, 592 kg kartona in 26 kg organskih odpadkov ter biološko razgradljive embalaže za živila. To je neposredno vplivalo na okolje: v proizvodni verigi je bilo prihranjenih 73.142 litrov vode in 1.311 kWh električne energije, ohranjenih je bilo 12 dreves evkaliptusa in 16 litrov nafte ni bilo treba pridobivati. Celotna kuhinja, ki jo je izdelalo osebje Enoteca Saint VinSaint sama, je bila narejena s hrane, ki ostane od dnevne prodaje na tržnicah na prostem z ekoloških sejmov, vsa embalaža pa je bila zasnovana tako, da je 100 % kompostljiva ali užitna.
 

Sejem Naturebas 2022

Datum: 18. - 19. junij 2022
Odpiralni čas: od 11. do 13. ure (podjetja) in od 13. do 18. ure (fizične osebe)
Lokacija: Ocupação 9 de Julho, R. Álvaro de Carvalho, 427 – Bela Vista, São Paulo.



Več informacij o sejmu Naturebas 2022

 

Preberite tudi:

Lani rekordno leto za globalni vinski sektor