Skanska bo sodelovala pri nadgradnji železniškega tira na Češkem

torek, 14. julij 2020

Švedsko gradbeno podjetje Skanska je s Češko republiko sklenilo pogodbo za posodobitev 8,5 kilometrov dolge železniške proge v Brnu. Podjetje je podpisalo pogodbo skupaj s podjetjem Elektrifikacija železnic Praga (Elektrizace železnic Praha), pri tem je bil del pogodbe podjetja Skanska ocenjen na 56 milijonov evrov.

Skanska bo v celoti nadgradila infrastrukturo in izvedla pred-elektrifikacijske prilagoditve, ki bodo naredile železniško progo okolju bolj prijazno. Zgradili bodo tudi dve novi postajališči, nove podhode za pešce in štiri nove prehode, mostove in kanale, prav tako bodo rekonstruirali jekleni most za pešce. Elektrifikacijski del projekta bo izvedlo podjetje Elektrizace železnic Praha. Z gradnjo naj bi pričeli julija 2020, dokončana pa bo avgusta 2022.

Skanska je razvojno in gradbeno podjetje, ki je večino poslovanja usmerila na Švedsko, Norveško in Finsko. Podjetje je objavilo, da je v letu 2019 prodaja dosegla 3,1 milijarde evrov. Maja 2020 je Fiskalni in upravni nadzorni svet (FMCB) Urada za transport Massachusetts (MBTA) odobril pogodbo s podjetjem Skanska DW White JV v vrednosti 140 milijonov evrov za izgradnjo železniške linije Fall River Secondary v ZDA.

Novembra 2019 je Sound Transit Skanski podelil pogodbo v vrednosti 687 milijonov evrov za gradnjo glavnega paketa Lynnwood Link Extension L300 v Washingtonu, ZDA. Junija 2020 je podjetje Skanska sklenilo pogodbo v višini 867 milijonov evrov za izgradnjo dela mestnega železniškega sistema v Bergenu, na Norveškem. Podjetje je podpisalo pogodbo z občino Hordaland.

Vir: MarketLine News