Slovenija se predstavlja na CIIE 2019 v Šanghaju

torek, 05. november 2019
 
Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem kitajskem uvoznem dogodku China International Import Expo – CIIE, ki se 5. novembra 2019 prične v Šanghaju. Z nacionalnim in zimskim paviljonom ter s stalno razstavo izdelkov slovenskih podjetij se bo kitajski poslovni javnosti predstavljala kot dežela visokih tehnologij, inovativnih izdelkov in storitev ter kot odlična partnerica pri učinkoviti pripravi na izvedbo zimskih olimpijskih iger 2022 v Pekingu in razvoju zimskega športa na Kitajskem.

China International Import Expo – CIIE bo letos potekal že drugič in velja za prestižni gospodarski dogodek, namenjen tako predstavitvi izdelkov široke potrošnje kot tudi visokih tehnologij. Z dogodkom želi Kitajska podpreti liberalizacijo trgovine in gospodarsko globalizacijo, predvsem pa odpreti kitajski trg. Lani se je na dogodku na 30.000 m2 razstavnih površin predstavljalo 3000 podjetij iz 130 držav, obiskalo pa ga je več kot 150.000 kitajskih kupcev. Otvoritve letošnjega dogodka se bo udeležil tudi kitajski predsednik Xi Jinping. 

Na dogodku se bo Slovenija predstavila kot dežela visokih tehnologij, inovativnih izdelkov in storitev ter kot partnerica pri učinkoviti pripravi na izvedbo zimskih olimpijskih iger leta 2022 v Pekingu in razvoju zimskega športa na Kitajskem.  Ker je za slovenska podjetja vstop na kitajski trg zelo specifičen, bo agencija skupaj z vodjo Konzulata RS v Šanghaju, Milošem Prislanom, pripravila tudi priročnik z opisom vseh postopkov za učinkovit vstop na ta trg.Slovenija je bila na dogodku CIIE prisotna že lani, ko se je na nacionalnem paviljonu pod sloganom »Slovenia – Your High Tech Innovative and Winter Sport Partner« predstavljalo šest slovenskih podjetij (Alpina, Elan, Elan Inventa, Slatnar, Elaphe in Pipistrel). Vodilna tema predstavitve je bila zastavljena v luči ponudbe visoko tehnoloških rešitev na področju zimskih športov, električne avtomobilske in električne ultra lahke letalske industrije.
 
V ospredju letošnje predstavitve Slovenije na dogodku CIIE 2019, ki jo organizira SPIRIT Slovenija, je ponudba visoko tehnoloških rešitev na področju zimskih športov, električne ultra lahke letalske industrije, avtomatizacije proizvodnih procesov in ostalega. Predstavitev 20 slovenskih podjetij in organizacij bo potekala na dveh lokacijah v sklopu sejma CIIE 2019 in dodatni lokaciji s stalno razstavo, in sicer:
  • v nacionalnem paviljonu na površini 136m2,
  • v zimskem paviljonu na površini 200m2,
  • v G-Hubu (showroom – stalna razstava v Sodobnem poslovnem središču).
  
Več informacij o dogodku
Predstavitvena brošura udeleženih slovenskih podjetij
Predstavitev poslovnega okolja Kitajske