Slovenska transportno logistična delegacija odhaja v Indijo

ponedeljek, 08. april 2019

Med 8. in 11. aprilom 2019 se bo v Indiji mudila 22-članska delegacija slovenskih transportno logističnih podjetij, ki z obiskom nadaljuje skupinsko promocijo Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugovzhodno Evropo.

Namen obiska delegacije je celovita promocija najkrajše transportne poti do Srednje in Jugovzhodne Evrope ter predstavitev ponudbe konkurenčnih in visoko kakovostnih transportno logističnih storitev za indijska podjetja, ki svoje blago pošiljajo kupcem v Evropi.

22-članska delegacija slovenskih gospodarstvenikov bo celovite transportno logistične rešitve za indijska podjetja, ki poslujejo s Srednjo in Jugovzhodno Evropo, 8. in 9. aprila 2019, predstavila na promocijskih poslovnih konferencah ter individualnih poslovnih srečanjih v Mumbaju. Mesto je poslovno in finančno središče Indije, v njem pa je tudi najpomembnejše indijsko kontejnersko pristanišče. Kasneje, 10. in 11. aprila 2019, pa še v Chennaiu, ki je največje industrijsko in trgovsko središče južne Indije, znano tudi kot azijski Detroit.

Slovenska transportno logistična delegacija se bo v času obiska v Mumbaiu in Chennaiu srečala z indijskimi ladjarji, špediterji, logističnimi operaterji, podjetji pristaniških skupnosti, industrijskimi podjetji, izvozniki, uvozniki in trgovci, ki jih zanimajo transportno logistične storitve do zalednih trgov Slovenije in samega slovenskega trga.

Delegacijo, ki predstavlja nadaljevanje promocijskih aktivnosti slovenskega transportno logističnega sektorja na prekomorskih trgih, skupaj organizirata SPIRIT Slovenija in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije. Z združenimi močmi sta lani aprila že organizirala uspešen obisk 13-članske delegacije slovenskih transportno logističnih podjetij na Japonskem, 2017 pa so se slovenska logistična podjetja predstavila tudi na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistics v Münchnu, skupinski nastop na tem sejmu pa je v pripravi tudi za letošnje leto.