Slovenski oblikovalci na razstavi 3daysofdesign na Danskem

ponedeljek, 17. avgust 2020

V sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Kopenhagnu, SPIRIT Slovenija in Centrom za kreativnost Muzeja za arhitekturo v Ljubljani se bodo med 3. in 5. septembrom 2020 na  mednarodni razstavi oblikovanja 3daysofdesign v Kopenhagnu na Danskem predstavili slovenski oblikovalci.

Razstava 3daysofdesign je eden izmed najpomembnejših dogodkov na področju sodobnega oblikovanja na Danskem in v Nordijski regiji. Glavni temi letošnje razstave 3daysofdesign sta krožno gospodarstvo in trajnostni razvoj.

Slovenski razstavljavci se bodo predstavili na razstavi z naslovom "Krog", ki so jo zasnovali na Centru za kreativnost Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani. Lokalno pridelani materiali, ročna obrt in trajnost so v središču slovenske razstave, ki ponuja odličen vpogled v dosežke sodobnega slovenskega notranjega oblikovanja. Izdelki, ki bodo razstavljeni, so izdelani v Sloveniji in so rezultat dolgoletnih izkušenj in znanja domače obrti ter razvoja naprednih tehnologij izdelave trajnostnih proizvodov.

Slovenska podjetja so bila izbrana na osnovi poziva, ki ga je objavila javna agencija SPIRIT Slovenija, ki poleg Ministrstva za zunanje zadeve in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, tudi finančno in organizacijsko podpira projekt. Izbranih je bilo osem slovenskih podjetij: Donar, Folds, Kauch, Lepu, Ooh Noo, Sence, Tiba, GUÏANA.

 
Program:
Lokacija: Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, Amaliegade 6, 1256 Kopenhagen K
Četrtek, 3. september 2020
11:45 – 12:30 Organiziran obisk razstave slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog" za novinarje
15:40 – 16:25 Organiziran obisk razstave slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog" za arhitekte
16.30 – 18.30 Otvoritveni sprejem slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog"
Sprejem je odprt za zainteresirano javnost. Rezervacije ni potrebna, prostor pa je omejen in bo na voljo na podlagi first-come first serve basis.
Sobota, 5. september 2020
12.30 – 14.00 Zaključni dogodek slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog"
Dogodek je odprt za zainteresirano javnost. Rezervacije ni potrebna, prostor pa je omejen in bo na voljo na podlagi first-come first serve basis.

Pripravila:
Milena Stefanović Kajzer
Veleposlaništvo Republike Slovenije Kopenhagen
E: milena.stefanovic-kajzer@gov.si