Slovensko-makedonski gospodarski forum, Skopje, 14. december 2022

petek, 25. november 2022Letos praznujemo 30 let uspešnega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Severno Makedonijo. S ciljem označevanja tega jubileja, Združenje slovenskih in makedonskih poslovnežev, Gospodarska zbornica Severne Makedonije in SPIRIT Slovenija, ob podpori Veleposlaništva Republike Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije organizira Slovensko-makedonski gospodarski forum 2022, ki bo potekal 14. decembra 2022 v hotelu DoubleTree by Hilton v Skopju.

V okviru poslovnega dogodka bomo nagovorili splošni okvir poslovnega sodelovanja (B2B) in teme povezane z digitalizacijo, inovativnostjo in energetiko. Udeležba v delegaciji tako ponuja priložnosti za krepitev poslovne prisotnosti v Severni Makedoniji v širšem naboru in prepletu sektorjev.

Slovenska podjetja in gospodarstveniki bodo na organiziranih B2B srečanjih imeli priložnost mreženja z makedonskimi podjetji in makedonskimi institucijami. 

V okviru uradnega obiska, na dogodku se bo aktivno udeležila delegacija Ministerstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije na čelu s ministrom g. Matjaž Han, z makedonske strani pa delegacijo bodo dočakali Minister za ekonomijo Republike Severne Makedonije g. Krešnik Bekteši ter predstavniki makedonskih institucij. Oba ministra se bosta udeležila panelne razprave, ki bo v centralnem fokusu dogodka.

Gospodarska delegacija iz Slovenije je organizirana s strani Gospodarske Zbornice Slovenije, za udeležbo se lahko prijavite na POVEZAVI.

 

Vabilo z agendo (pdf)

 

Dodatne informacije:

Združenje slovenskih in makedonskih poslovnežev, contact@dsms.mk


 

Preberite tudi:

Priložnosti na trgu Severne Makedonije