Slovensko podjetje predstavljeno na Svetovnem statističnem kongresu v Kanadi

ponedeljek, 24. julij 2023


Slovensko podjetje Sinergise se je na povabilo kanadskega obrambnega ministrstva udeležilo javne razprave oz. panela v Ottawi, kjer je predstavilo svoje strokovne poglede glede izogibanja in preprečevanja različnih varnostnih groženj z uporabo in obdelavo satelitskih podatkov.Panel je potekal 17. julija 2023 v okviru Svetovnega statističnega kongresa 2023 v Ottawi. Panel z naslovom "Nastajajoče in prelomne tehnologije: vloga podatkov pri preoblikovanju obrambnega, varnostnega in varnostnega sektorja" (Emerging and Disruptive Technologies: The Role of Data in Transforming the Defence, Security and Safety Sector), so se poleg podjetja Sinergise udeležili še drugi predstavniki obrambnega in statističnega sektorja iz Kanade in drugih držav. Sinergise je vodilno slovensko podjetje na področju obdelave in analize satelitskih podatkov. Njihove platforme, kot so Sentinel Hub, EarthOS, idr. omogočajo uporabnikom, da pridobijo podatke iz satelitov, jih obdelajo in analizirajo ter tako pridobivajo vpogled v različne procese, kot so spremembe okolja, kmetijstvo ali varnostna tveganja.

Na panelu je direktor podjetja Grega Milčinski predstavil, kako lahko satelitski podatki prispevajo k predvidevanju naravnih nesreč in vzpostavljanja adekvatnih reševalnih in preventivnih operacij. Podjetje Sinergise je namreč v zadnjih letih razvilo številne rešitve, ki omogočajo hitro in učinkovito obdelavo satelitskih podatkov v primeru naravnih nesreč.


 

O Svetovnem statističnem kongresu

Svetovni statistični kongres je največja in najpomembnejša statistična konferenca na svetu. Dogodek poteka na vsakih pet let v organizaciji Mednarodne statistične organizacije (ISO). Kongres je priložnost za izmenjavo izkušenj in znanja na področju statistike, za predstavitev novih statističnih metod in za razpravo o aktualnih statističnih temah.

Letošnji Svetovni statistični kongres je potekal od 12. do 18. julija v Ottawi. Tema kongresa je bila "Statistika za boljšo prihodnost".


Pripravil: Simon Pribac
 
Kanadsko slovenska gospodarska zbornica
e-naslov: info@canslo.com 

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini