Slovensko - ukrajinska virtualna konferenca in mreženje, 16. november 2022

četrtek, 03. november 2022

Slovenska podjetja so že pred letošnjo rusko – ukrajinsko krizo kazala interese za bolj poglobljeno sodelovanje z ukrajinskimi podjetji, zaradi česar je bil na zbornici ustanovljen Slovensko – ukrajinski poslovni svet. Predvsem na uvozni strani se je del tega interesa tudi udejanjil, saj je v letu 2021 v primerjavi s prejšnjim letom uvoz blaga narasel kar za 55 %, najbolj na račun lesa in lesenih izdelkov, železa in jekla ter električne in elektro opreme.

Še več možnosti za iskanje potencialnih partnerjev pa bo v sredo, 16. novembra 2022, ko bo potekala krajša virtualna konferenca, na kateri bodo ukrajinski gosti predstavili portal njihovih izvoznikov, nekateri pa se bodo predstavili že kar na dogodku. Dogodek nudi tudi mreženje po predhodno dogovorjenih terminih.
 

Program bo potekal v angleškem jeziku brez prevajanja, po naslednji shemi*:

8:30 Opening remarks
Aleš Cantarutti, General Manager, Chamber of Commerce and Industry of Slovenia
Genadii Chyzhykov, Director, Ukrainian Chamber of Commerce and Industry

8:40 CCIS support to SLO – UKR bilateral trade
Matej Rogelj, Director, International Relations Department, CCIS

8:50 Ukrainian exporters’ platform "Nazovni"
Ukrainian speaker – representative of platform "Nazovni"

9:00 Introduction of Ukrainian companies

9.15 – 11:00 B2B session

*pridržujemo si pravico do spremembe programa.
 

Prijava

Za udeležbo na konferenci in virtualna srečanja z ukrajinskimi podjetji se prijavite preko elektronskega obrazca in do vključno 14. novembra 2022.

Profile ukrajinskih podjetij najdete na TEM SEZNAMU, na prijavnem obrazcu pa označite tiste, s katerimi se želite srečati. Po prejetih prijavah bomo pripravili urnik srečanj, o čemer boste obveščeni.

Dogodek bo potekal v soorganizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in SPIRIT Slovenija ter v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Ukrajine (UCCI) in  Veleposlaništvom Ukrajine v Sloveniji, preko zoom povezave. Ta bo na voljo prijavljenim podjetjem dan pred dogodkom.
 

Kontakti:

Vanja Bele, vanja.bele@gzs.si, 01 5898 113
Petra Ambrožič, Petra.Ambrozic@spiritslovenia.si, 01 5891 881


 

Preberite tudi:

Izzivi rusko - ukrajinske krize