SmartMetric je zasnoval biometrično platformo za kreditne kartice

sreda, 16. september 2020

Ameriško podjetje SmartMetric s sedežem v Las Vegasu je razvilo najnaprednejšo platformo biometričnih kreditnih kartic na svetu z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov.

V podjetju SmartMetric so inženirji dlje časa razvijali tehnologijo za zagotavljanje večje varnosti kartice, istočasno pa so uspeli stanjšati elektronsko ploščo in komponente, s čimer so dobili najbolj kakovostno kreditno kartico ISO. V notranjosti kreditne kartice je sofisticiran, kot papir tanek element, ki združuje vse komponente popolnega optičnega bralnika prstnih odtisov. Biometrična kartica SmartMetric ima lasten varen procesor elementov, ki uporabnikov prstni odtis šifrira in shrani v pomnilniku procesorja za ujemanje prstnih odtisov.

Procesor omogoča, da se prstni odtis imetnika kartice shrani na kartico
Zmogljiv samostojni procesor uporablja najsodobnejše šifriranje, vgrajeno v procesor, ki omogoča, da se prstni odtis imetnika kartice shrani na kartico s kodiranjem na najvišji ravni. To je bilo doseženo brez vpliva na hitrost branja in ugotavljanja ujemanja prstnih odtisov, ki znaša manj kot 0,5 sekunde. Ločitev funkcije branja in ujemanja prstnega odtisa od plačilnega čipa EMV kreditne kartice omogoča, da biometrična rešitev SmartMetric ne posega v varnost EMV čipa, ki se uporablja za bančne transakcije. Prav tako omogoča, da lahko imetnik kartice vpiše svoj prstni odtis doma, podobno kot se to naredi na pametnih telefonih z možnostjo odklepanja s prstnim odtisom.

Veliko bolj napredna kot druge biometrične kartice
Rešitev, ki jo nudi biometrična kreditna kartica SmartMetric, je veliko bolj napredna od drugih biometričnih kartic, saj omogoča branje uporabnikovega prstnega odtisa, ne da bi jo vstavili v čitalec kartic. To pomeni, da kartica deluje na bankomatih, kjer je potrebno vstaviti kartico, pa tudi v restavracijah, kjer kartico odnesejo z mize na blagajno.

Predsednik in izvršni direktor podjetja SmartMetric, Chaya Hendrick, je dejal: »Razvoj kartice z lastnim napajanjem, ki se napaja neodvisno od čitalca kartic, je bila nujna zahteva pri našem načrtovanju in razvoju. Pravzaprav bi lahko že pred leti izdali brezžično kartico, ki pa seveda ne bi delovala na večini bankomatov, a smo se zavedali, da bi si potrošnik želel kartico, ki bi delovala povsod«.

Še ena velika prednost
Podjetje SmartMetric dodaja, da je še ena velika prednost njihove kartice ta, da jo lahko banka v nasprotju z drugimi biometričnimi karticami izda po pošti, imetnik kartice pa lahko vpiše svoj prstni odtis na kartico kar sam doma. Drugi sistemi biometričnih kartic  sicer zahtevajo, da imetnik kartice obišče poslovalnico in s posebnim bralnikom prstnih odtisov vpiše svoj prstni odtis na kartico.

Glede na rezultate raziskave bo do leta 2024 po vsem svetu izdanih več kot 500.000 milijonov biometričnih kreditnih kartic.

SmartMetric ima prodajna in tržna partnerstva v Latinski Ameriki, Evropi in ZDA. Inženiring elektronike biometričnih kartic poteka v podjetju in je del intelektualne lastnine podjetja.

Vir: MarkerLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT