Sowa Labs, hčerinska družba Börse Stuttgart, pripravlja mobilno aplikacijo za trgovanje s kripto valutami

sreda, 25. april 2018

Sowa Labs, hčerinska družba druge največje borzne hiše v Nemčiji, Börse Stuttgart, bo letos trgu ponudila aplikacijo za trgovanje s kripto valutami preko pametnih telefonov. Aplikacija se bo imenovala Bison in bo na voljo od septembra 2018 dalje. Na začetku bo podpirala trgovanje s kripto valutami Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) in XRP, kasneje pa bo omogočala trgovanje še z drugimi kripto valutami. Pri trgovanju preko Bisona uporabnikom ne bodo zaračunali nobenih provizij. Aplikacija bo sprva na voljo v nemškem, kasneje pa tudi v angleškem jeziku.

Direktor Sowa Labs, Dr. Ulli Spankowski, je v izjavi za javnost povedal, da bo aplikacija Bison olajšala trgovanje z digitalnimi valutami in da je to prva aplikacija za trgovanje s kripto valutami na svetu, za katero stoji tradicionalna borza.

Borzna hiša Börse Stuttgart je lani decembra kupila start-up podjetje Sowa Labs in tako postala 100 % lastnik podjetja. Alexander Höptner, član uprave Börse Stuttgart, je v izjavi za javnost povedal, da je nakup podjetja Sowa Labs pomagal izpolniti del strategije o digitalizaciji borze. Čeprav natančen znesek nakupa ni znan, je Höptner dejal, da gre za sedem-mestno številko.

Trgovanje s kripto valutami pa kaže trend rasti tudi v institucionalnem prostoru, zlasti v Severni Ameriki. Konec marca 2018 je kanadsko podjetje Shorcan Digital Currency Network (DCN) objavilo partnerstvo s podjetjem Paycase Financial, za zagon nove storitve posredovanja kripto valut. Nova storitev bo na voljo v drugem četrtletju 2018. Borzna platforma bo osredotočena na kripto valuti Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH).

Vir: The Cointelegraph

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT