Španski Amadeus kupuje ameriško podjetje TravelClick za 1,3 mlrd EUR

sreda, 22. avgust 2018
Španska družba Amadeus IT Group je napovedala nakup ameriškega podjetja TravelClick za 1,3 mlrd EUR od družbe Thoma Bravo. Amadeus, ki na globalnem nivoju upravlja sisteme on-line potovalnih rezervacij in prijav na polete, bo s tem prevzemom poslovanje razširil še na hotelirski sektor. Amadeus bo spletne rešitve podjetja TravelClick združil s svojim portfeljem spletnih rešitev in tako postal vodilni spletni ponudnik inovativnih tehnologij za hotele in hotelske verige vseh velikosti po vsem svetu. Amadeus napoveduje, da bo letos po združitvi dobiček presegel 2 mlrd EUR, prihodki pa 5,1 mlrd EUR. Napovedi za prihodnja leta pa so še višje.

Amadeus je vodilni ponudnik naprednih tehnoloških rešitev za globalno potovalno industrijo. Skupine strank vključujejo ponudnike potovanj, potovalne agencije ter družbe za upravljanje potovanj. Skupina Amadeus zaposluje okrog 15.000 ljudi po vsem svetu. Sedež firme je v Madridu v Španiji, dva večja centa pa sta še v Nici in Erdingu. Podjetje ima 70 lokalnih trgovskih organizacij Amadeus po vsem svetu. Amadeus kotira na španski borzi pod simbolom "AMS.MC" in je sestavni del indeksa IBEX 35. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1987, je v letu 2017 ustvarilo 4,8 mlrd EUR prihodkov,

Ameriško podjetje TravelClick ponuja inovativne podatkovne rešitve za hotele po vsem svetu. Ima več kot 25.000 strank. Ima že več kot 30 letno tradicijo in deluje v 176 državah.
 
Vir: Factiva
 
Več informacij o globalnih trendih na področju turizma