SPIRIT Slovenija z 28 podjetji na vodilnem svetovnem sejmu zdravstvene oskrbe v Dubaju

petek, 26. januar 2024


V Združenih arabskih emiratih se bodo naslednji teden pod okriljem SPIRIT Slovenija mudili predstavniki 28 slovenskih podjetij s področij proizvodnje medicinske opreme, farmacije ter medicine. V ponedeljek se v Dubaju prične vodilni sejem zdravstvene oskrbe na arabskem polotoku - Arab Health, na katerem agencija že sedmič po vrsti organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva, tja pa odhaja tudi delegacija slovenskih podjetij, ki jih zanimajo poslovne priložnosti v tamkajšnjem zdravstvenem segmentu.

Sejem Arab Health, ki bo letos potekal med 29. januarjem in 1. februarjem, velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku. Poglavitni namen sejma je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. Lani je na sejmu razstavljalo 3358 razstavljavcev iz 72 držav, zabeležili pa so več kot 138.880 obiskovalcev iz 183 dežel. Na sejmu je bilo tudi več kot 45 nacionalnih paviljonov, med katerimi je vidno izstopal slovenski. Več o sejmu: www.arabhealthonline.com


Foto: www.arabhealthonline.com

Z vodilnim sloganom »Združimo ume, preobrazimo zdravstvo« se organizatorji sejma letos osredotočajo na prihodnost zdravstvenega varstva in inovativne tehnologije, rešitve in storitve, ki poudarjajo in prikazujejo inovativno naravo zdravstvene industrije. Sejem bo med 29. 1. in 1. 2. 2024 tako predstavljal inovacije na področju potrošnega materiala, ortopedije, zdravstvenega varstva in splošnih storitev, slikanja, medicinskih pripomočkov, IT, dobrega počutja in preventive ter infrastrukture in finančnih sredstev. Veliko pozornosti bo tudi letos posvečene trajnostnemu razvoju same panoge.


Slovenski razstavni prostor na Arab Health 2023. Foto: SPIRIT Slovenija

SPIRIT Slovenija na pobudo slovenskih podjetij skupinski nastop na tem sejmu letos organizira že sedmič zapovrstjo. Na skupnem razstavnem prostoru velikosti 198 m2 v hali Za'Abeel 1 - Z1 se bo predstavilo štirinajst slovenskih podjetij: Caretronic, d. o. o., DAGRI inženiring, d. o. o., Domel, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., IZA, d. o. o., Kinestica, d. o. o d. o. o., UVC Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o. Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health bo potekala pod slo., Koval, d. o. o., Mesi, d. o. o., MOOR ortotetika in prototetika, d. o. o., Opikar, klimatizacija in čisti prostori, d. o. o., RTS Medical, d. o. o., TIK,ganom komunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini I feel Slovenia. Green. Creative. Smart., ki jo že od leta 2019 vodi SPIRIT Slovenija. Slovenski razstavljavci, ki so se sejma že udeležili v prejšnjih letih, sejem vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju. 

Letos pa se v tem času pod okriljem SPIRIT Slovenija v Dubaj odpravlja tudi delegacija predstavnikov 14 slovenskih podjetij s področij proizvodnje medicinske opreme, farmacije ter medicine, in sicer: 3Dmed, d. o. o., Bauerfeind, d. o. o., Crystal, d. o. o., FerroCrtalic, d. o. o., Educell, d. o. o., HYB, d. o. o., Imber, d. o. o., Lucis, d. o. o., Matevž Starič, s. p., MedDev Rešitve, Marcia Elena Podboršek s.p., Medico Veritas, d. o. o., Salus Veletrgovina, d. o. o. , Tik, d. o. o. in Tosama, d. o. o. Delegacija se bo med drugim srečala s predstavniki podjetja AstraGene, ki je prvo podjetje za proizvodnjo molekularne diagnostike na Bližnjem vzhodu, in slovenskim podjetnikom, ki deluje v Dubaju, obiskala pa bo tudi sejem Arab Health.

Na slovenskem razstavnem prostoru bo SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Abu Dabiju 30. januarja 2024 za slovenska in tuja podjetja organiziral sprejem z mreženjem, ki se ga bodo udeležili tudi člani slovenske delegacije in veleposlanica RS v UAE, Nj. Eksc. Natalija Al Mansour.


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini