Spletni seminar: GACC registracija za evropska živilska podjetja, 9. junij 2022

petek, 03. junij 2022

V začetku letošnjega leta je v veljavo stopil odlok št. 248 Generalne carinske uprave Ljudske republike Kitajske (GACC), po katerem se morajo vsi tuji obrati, ki proizvajajo, predelujejo ali skladiščijo katero koli vrsto živil in pijač in izvažajo na Kitajsko, registrirati prek posebne platforme in od GACC pridobiti registracijsko kodo.

Da bi razjasnil morebitna vprašanja glede postopka registracije je EU SME Centre objavil navodila, ki bodo evropskim živilskim podjetjem v pomoč pri razumevanju postopka obvezne registracije. Prenos navodil je mogoč tukaj.

Ključni poudarki iz vsebine navodil bodo predstavljeni na spletnem seminarju, ki po potekal 9. junija 2022 od 10:00 do 11:30 preko aplikacije Zoom. 

Gost dogodka bo svetovalec za kmetijstvo pri Delegaciji EU na Kitajskem, ki bo predstavil najnovejše trende v odnosih med EU in Kitajsko na področju agroživilstva. 
 

Na spletnem seminarju bodo predstavljeni:

  • koraki, ki jih morajo opraviti živilska podjetja za dokončanje postopka registracije pri GACC in nasveti, kako se izogniti napakam
  • nove zahteve glede označevanja in pakiranja za splošne in posebne kategorije izdelkov
  • pogosto zastavljena vprašanja, ki so jih evropska živilska podjetja naslovila na EU SME Centre in ki  jih je ekipa strokovnjakov skupaj z upravljavci sistema GACC tudi uspešno razrešila
  • kontaktni podatki pristojnih organov za varnost hrane v državah članicah EU, saj je pri nekaterih kategorijah živil in pijač potrebno tesno sodelovanje z njimi.
 

Več informacij in prijava

 

Preberite tudi:

Izvoz hrane in pijače v Ljudsko republiko Kitajsko