Spletni seminar: Kitajski trg živil rastlinskega izvora, 30. avgust 2023

sreda, 23. avgust 2023
 
V zadnjih tridesetih letih se je poraba mesa na Kitajskem povečala za petkrat, zaradi česar je Kitajska postala največji svetovni porabnik mesa. Zdaj se vse bolj uveljavljajo rastlinske jedi, domače in mednarodne blagovne znamke na področju hrane in pijače pa na mize prinašajo nove trende.
 
Na tej delavnici, ki jo organizirata EU SME Center  in Gospodarska zbornica Evropske unije na Kitajskem, bodo govorci in panelisti:
- delili svoje izkušnje s trga,
- pojasnili, kako so si ustvarili konkurenčno prednost pred drugimi blagovnimi znamkami, ter
- MSP usmerjali s primerjalnimi merili z vodilnimi subjekti, ki uspevajo v tem sektorju.
 
Delavnica bo potekala v angleščini in je brezplačna za vsa zainteresirana MSP iz držav članic Evropske unije in držav, ki sodelujejo v programu enotnega trga.


Foto: EU SME Center
 

Program dogodka

 
Program dogodka, 30. avgust 2023
10:00 - 10:05 Pozdravni nagovori
 
10:05 - 10:30
 
Napovedi za kitajski trg rastlinskih proizvodov za mala in srednje velika podjetja
Shirley Lu, izvršna direktorica za Veliko Kitajsko, ProVeg International
10:30 - 10:55
 
Kako predpisi na Kitajskem prinašajo priložnosti za živila rastlinskega izvora na največjem svetovnem trgu porabe beljakovin
Cecilia Zhao, vodja projekta Impact (nove beljakovine), Lever China
10:55 - 11:45
 
Panelna razprava in vprašanja in odgovori
Moderator: dr:
Connor Yin, koordinator delovne skupine za kmetijstvo, hrano in pijačo, avtomobilske komponente, raziskave in razvoj, Evropska zbornica
Udeleženci panela:
 Dr. Ivy Ye, direktorica za svetovanje o tveganjih, KPMG
Stefan Schmale, generalni direktor, NOIX AG
Chloe Lin, direktorica za trajnostni razvoj, Velika Kitajska, OATLY
11:45 - 11:50
 
Zaključek
 
 

Prijave na dogodek
 

 

Preberite še:


Globalni trendi na področju ekoloških živil
Poslovno sodelovanje Slovenije s Kitajsko




Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: