Spletno izobraževanje glede uporabe portala Access2Markets, 1. junij 2022 ob 9:00 uri

ponedeljek, 09. maj 2022

 
Evropska komisija ponovno organizira kratko spletno izobraževanje glede uporabe baze podatkov »Access2Markets«, ki bo potekalo 1. junija 2022 od 9. do 11. ure in bo prevajano tudi v slovenski jezik.

Na izobraževanju bo predstavljena platforma »Access2Markets« in različne možnosti iskanja glede uvoznih in izvoznih pogojev; Enotna vstopna točke, kjer se prijavijo trgovinske ovire na tretjih trgih (Single Entry Point); možnosti iskanja statističnih podatkov; predstavitev orodja ROSA – za ocenjevanje doseganja pravil o poreklu blaga; »Access2Procurement«, vprašanja in odgovori.
 
Izobraževanje je namenjeno: podjetjem, zbornicam, poslovnim združenjem, špediterjem, strokovnjakom, ki se ukvarjajo z mednarodno trgovino in vsem ostalim, ki jih zanima, kako uporabljati bazo podatkov »Access2Markets« in si tako olajšati delo na področju mednarodne trgovine ter pridobiti več znanja tudi glede možnosti, ki jih ponuja skupna trgovinska politika EU.

Spletna platforma nudi številne koristne konkretne informacije glede mednarodne trgovine, še posebej za mala in srednje velika podjetja, zato udeležbo vsem priporočamo. V 18 mesecih obstoja ga je obiskalo že dva milijona uporabnikov.

Izobraževanje Access2Markets je brezplačno, za udeležbo pa se je treba registrirati na tej spletni povezavi.  
 

Prijava na spletno izobraževanje glede uporabe portala Access2Markets

 

Preberite tudi:


Trgovinske ovire na trgih izven EU

Izobraževalni progami za izvoznike