Srbski proizvajalec pijač Fluidi je konec leta 2017 odprl novo tovarno na Kosovu

sreda, 14. marec 2018

Srbski proizvajalec pijač Fluidi je konec leta 2017 odprl novo tovarno olja za kuhanje. Nova tovarna stoji v mestu Gjili, na vzhodu Kosova. Vrednost investicije je znašala več kot 6 mio EUR.

To je že tretja proizvodna enota podjetja Fluidi in hkrati tudi prva, ki proizvaja olje za kuhanje. Novi izdelek je namenjen kosovskemu in regionalnemu trgu.

Srbsko podjetje Fluidi proizvaja sveže in zamrznjene sokove, številne brezalkoholne pijače in vodo. Podjetje je bilo ustanovljeno septembra leta 1994 v Preševu v Srbiji. Sprva so proizvajali le eno vrsto pijače, brezalkoholno pijačo Extra, ki so jo polnili v 1,5 l embalažo. Svoje izdelke so sprva ponujali na lokalnem trgu ter na Kosovu. Zaradi povečanega povpraševanja je podjetje v letu 2004 odprlo svojo drugo tovarno pijač v Gnjilanu, na vzhodu Kosova. V tej proizvodnji enoti so uvedli najnovejšo tehnologijo za proizvodnjo sokov, ki jih licencira družba American Royal Crown Company. Fluidi svoje pijače danes prodaja v številnih državah po vsem svetu; v Albaniji, Švici, Bolgariji, na Nizozemskem in Švedskem, v Nemčiji, ZDA, BIH, Črni gori, Makedoniji, Avstraliji in Italiji. Podjetje Fluidi je eden od največjih srbskih izvoznikov.

Vir: See News

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije