Strokovni posvet Spremembe in izzivi na področju trga elektronike, s podjetjema Infineon in Flex, dvema ključnima vplivnežema na trgu elektronike, 5. november 2021

torek, 12. oktober 2021

Vabljeni k udeležbi v okviru strokovnega posveta Spremembe in izzivi na področju trga elektronike. Dogodek bo potekal 5. novembra 2021 v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi.

Izvedeli bomo Kako trg vidita dva izmed vodilnih proizvajalcev na področju elektronike, ki sta med drugim prisotna tudi na Avstrijskem Koroškem.
 
Avstrijska Koroška je regija, kjer najdemo kar nekaj velikanov s področja elektronike: Infineon, Flex, Philips, Lam Research, HP in druge manjše.

Infineon in Flex sta prisotna na Koroškem že več desetletij :
  • Flex je pravkar praznoval 50 obletnico postavitve tovarne -  pred letom 1994 je bil v lasti podjetja Philips.
  • Infineon pa je v septembru imel uradno otvoritev nove investicije v tovarno vredno 1,6 milijard EUR. Pred leti je bilo to podjetje Siemens.
Gre za podjetji z največ zaposlenimi na področju elektronike na Avstrijskem Koroškem. Infineon ima 4519 zaposlenih, Flex pa 900. Poleg same proizvodnje je zelo pomemben vidik obeh podjetij: sodelovanje z lokalnimi podjetji, razvoj mreže dobaviteljev, delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, zaposlovanje mladih, poslovni modeli trajnostnega razvoja – lead by example, sodelovanje in podpora lokalni skupnosti…

Dve visoko tehnološki podjetji, ki pokrivata velik del mednarodnega tržišča na področju elektronike, sta umeščeni v bližini Slovenije, v osrčju alpsko-jadranske regije in sta veliki poslovni priložnosti za slovenska podjetja. Njun razvoj je bistvenega pomena za celoten gospodarski ekosistem regije in daje neverjetne priložnosti za povezovanje v regiji. Dobrodošli, da jih spoznate v živo.

Dogodek organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo in Strategische Landesentwicklung – Standortmarketing.
 

Program posveta

 
Program
11.00 Registracija udeležencev in sprejem
11.15 Nagovor organizatorjev
11.30 Predavanje: Milorad Hodnik Nikolić, Direktor poslovnega razvoja, Flex
12.15 Predavanje: Stefan Rohringer – Podpredsednik Infineon Technologies Austria Graz  & Namestnik glavnega tehničnega direktorja Infineon Technologies Austria AG
13.00 Mreženje in možnost direktnega srečanja s predstavniki podjetja Flex in Infineon
 
Strokovni posvet in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja.
Dogodek bo moderirala Jerica Budič, Direktorica Operacij Danfoss.

Dogodek bo potekali hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji Digitalno središče Slovenije, Hala 1, BTC ter virtualno. 

Na dogodku je potreben PCT pogoj. V primeru omejevanja števila oseb na poslovnih dogodkih, bomo število udeležencev znižali. Upoštevali bomo vrstni red prijav. V primeru prepovedi zbiranja oseb, bodo dogodki potekali samo virtualno.


Prijave in dodatne informacije


Prijave na dogodek sprejemamo do petka, 5. novembra 2021. Za udeležbo na dogodku se prijavite na tej povezavi.

V primeru, da bi dogodek želeli spremljati samo preko spleta, se prijavite na tej povezavi. Dan pred dogodkom vam bomo posredovali povezavo do dogodka.

Udeležba na strokovnem posvetu je brezplačna. Število prijav je omejenih.


Dodatne informacije:
Andreja Mulec Bohinc, SPIRIT Slovenija, tel: 01 5309 832, e-mail: andreja.mulecbohinc@spiritslovenia.si
 
 

Elektronski obrazec za prijavo - fizična udeležba Digitalno središče Slovenije

Elektronski obrazec za prijavo - virtualna udeležba

 

Želite izvedeti več?

 
Naše vsebine