Švicarska banka Credit Suisse bo oktobra lansirala aplikacijo za digitalno bančništvo

torek, 15. september 2020

Druga največja švicarska banka Credit Suisse bo letos oktobra lansirala novo aplikacijo za digitalno bančništvo. S tem bo na domačem trgu konkurirala drugim fintech podjetjem, kot sta britanski Revolut in nemški N26, saj bo ponujala tako brezplačne bančne transakcije, kot tudi digitalno upravljanje premoženja.

Nova bančna aplikacija banke Credit Suisse se imenuje CSX in bo ponujala brezplačno spletno bančništvo, vključno z brezplačno spletno debetno kartico in drugimi storitvami, ki jih bodo uvedli v naslednjih mesecih in bodo strankam omogočale, da vzamejo hipoteke, investirajo in načrtujejo pokojnine.

Fintech konkurenta, Revolut in N26, sta si s poceni in uporabniku prijaznimi alternativami tradicionalnim bančnim storitvam, že pridobila več milijonov strank in ustvarila visoke prihodke. Njune storitve so še posebej priljubljene pri mlajši generaciji uporabnikov.

Sredi novembra bo aplikacija CSX začela ponujati tudi popolnoma digitalno storitev upravljanja premoženja. Dvigov gotovine na ATM bankomatih aplikacija ne pokriva, vendar bodo lahko stranke znižale stroške s premium debetno kartico Mastercard, ki bo stala 3,95 CHF (3,67 EUR) na mesec.

Credit Suisse želi znižati stroške svoje švicarske mreže poslovalnic, saj jih namerava zapreti približno četrtino, hkrati pa privabiti nove kupce, zlasti v mlajšem segmentu strank, ki povprašujejo po tovrstnih storitvah. Credit Suisse bo uvedla nov koncept podružnice, s pomočjo katerega bodo lahko strankam svetovali osebno v poslovalnici, po telefonu, ali preko video konference. Nekatere podružnice bodo ponujale prostore za sestanke ter prireditve, kar bo namenjeno predvsem privabljanju zagonskih podjetij in drugih organizatorjev dogodkov.

Credit Suisse Group AG je holding, ki ponuja celovite finančne rešitve za zasebne, poslovne in institucionalne stranke. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1856 in ima sedež v Zürichu v Švici. Holding je v letu 2019 ustvaril prihodke v višini 32,7 mlrd EUR, zaposluje pa približno 47.860 delavcev.

Viri: Factiva, Reuters

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT