Švicarsko podjetje HeiQ je predstavilo novo učinkovito tehnologijo za zaščito proti korona virusu, Virblock NP J03

petek, 20. marec 2020
 
Podjetje HeiQ iz Švice, ki je dobitnik švicarske nagrade za tehnologijo in nagrade za okolje, je predstavilo svojo inovacijo na področju tekstilne tehnologije, Viroblock NPJ03. Gre za novo metodo obdelave tekstila. Tekstil, ki je obdelan po novi metodi, lahko učinkovito, do 99,9 % blokira korona virus, tako 229E kot Covid-19, blokira pa tudi viruse gripe H1N1, H5N1 in H7N9.

Zaščitne maske za obraz in osebna zaščitna oprema za zdravnike bo odslej izdelana s pomočjo nove tehnologije HeiQ. Za uporabo te tehnologije se je med prvimi odločil tudi kitajski proizvajalec mask Suzhou Bolisi. Tako obdelane maske naj bi bile na voljo že letos aprila. Ameriško podjetje Kayser-Roth pa namerava to tehnologijo uporabiti pri proizvodnji zaščitnih rokavic.

Viroblock je edinstvena kombinacija tehnologij veziklov in srebra, ki so zasnovani tako, da zavirajo rast in obstojnost bakterij in virusov. Viroblock lahko nanesemo na širok spekter tekstilnih površin, vključno z obraznimi maskami, zračnimi filtri, medicinskimi oblekami, zavesami in drugimi površinami.

Podjetje HeiQ je bilo ustanovljeno leta 2005 kot del Švicarskega zveznega tehnološkega inštituta v Zürichu (ETH). Specializirano je za kemično obdelavo tekstila in je med vodilnimi na področju tekstilnih inovacij na globalnem trgu. Sedež podjetja je v Zurichu v Švici, lani pa je podjetje odprlo svoje podružnice tudi na Kitajskem in Tajvanu.
 
Vir: Factiva; PR Newswire Europe
 
Več informacij o globalnih trendih na področju kemije