Swiss Medical Group prevzel CoreMedica Europe

četrtek, 01. oktober 2020

Skupina Swiss Medical Group (SMG) je kupila podjetje CoreMedica Europe, da bi razširila svoj odtis v Evropi in drugod po svetu.

Podjetje CoreMedica Europe s sedežem v Švici je specializirano za tehnološko platformo za masno spektrometrijo, ki s pomočjo posušene krvi identificira pacientov prehranski profil. Podjetje se ukvarja tudi z analizo biomarkerjev in s pomočjo patentirane tehnologije nudi personalizirana priporočila za imunski sistem, prehrano, šport in preprečevanje staranja. CoreMedica Europe je pred kratkim uspel združiti presejalni test za Covid-19 in profil imunosti s svojim kompletom za samoodvzem doma, s katerim si posameznik lahko sam odvzame kri za diagnozo koronavirusa.

V skladu z dogovorom je SMG prevzel CoreMedica Europe v Ženevi, ki vključuje ekipo, pooblastila ter vse njihove patente, algoritme in drugo intelektualno lastnino. Poleg tega je SMG sklenil tudi ekskluzivni distribucijski sporazum z ameriškim laboratorijem CoreMedica Laboratories s CAP akreditacijo in CLIA certificiranjem.

Predsednik in izvršni direktor Swiss Medical Group in predsednik CoreMedica Europe Francois Marland je dejal: »SMG želi vključiti edinstveno strokovno znanje podjetja CoreMedica Europe na področju krvnih preiskav in personaliziranih priporočil v mrežo SMG-jevih klinik proti staranju v Evropi, da bi izboljšali P4 modele na področju preprečevanja staranja in spodbujanja preventivne oskrbe, s čimer bi zmanjšali stroške zdravljenja«.

SMG vlaga v razvoj podjetij in klinik v zdravstvenem sektorju. Na evropskem trgu se je že uveljavil s klinikami za staranje v Franciji, Italiji in Grčiji. Podjetje namerava do leta 2025 odpreti še 52 klinik za staranje v Evropi.

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju biotehnologije