Tehnologija kot gonilo prihodnje rasti trga s hitro prehrano

ponedeljek, 15. april 2019


McDonald's, največja svetovna veriga s prehrano, je pred kratkim napovedal nakup tehnološkega start-up podjetja Dynamic Yield Ltd za 300 milijonov dolarjev, kar predstavlja njihov največji posel v zadnjih desetletjih. Prehrambeni velikan ni najbolj znan po tem, da se ukvarja z dejavnostmi združitev in prevzemov, vendar je v zadnjih letih veliko vlagal v prizadevanja, da bi vpeljal digitalno tehnologijo v svoje storitve.

Najnovejše pridobitve družbe McDonald's so zadnje v nizu digitalnih naložb, ki so potekale v zadnjih nekaj letih in so bile prednostna naloga pod vodstvom novega direktorja, ki je bil imenovan leta 2015. Storitve McDonald'sovih restavracij po vsem svetu se postopoma vse bolj selijo v digitalni svet, z meniji, novimi načini naročanja, dostavo na dom in storitvami ˝drive-in˝. Storitve so vse bolj podprte z novimi tehnologijami za izboljšanje uporabniške izkušnje, kar postavlja McDonald's na vodilni položaj na trgu hitre prehrane glede na tehnološko podprte storitve za stranke.

Nadaljnja vlaganja v tehnologijo bodo v tej izredno konkurenčni panogi zelo pomembna za ohranjanje konkurenčnih prednosti ne le za McDonald's temveč tudi za glavne konkurente kot so med drugim Starbucks, Yum!, Burger King, Wendy's Company in Jack in the Box.

Vir: MarketLine

Več informacij o poslovnem okolju ZDA
Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije