Thomas Cook India je odprl prvo virtualno počitniško agencijo

četrtek, 26. november 2020

Thomas Cook India, vodilno indijsko podjetje za integrirane potovalne storitve, je predstavilo prvo indijsko virtualno počitniško agencijo.
V njej deluje posebna ekipa strokovnjakov za potovanja, ki je strankam na voljo prek video klepeta vse dni v letu med 8. in 24. uro. Svetovalci svetujejo strankam pri vseh njihovih potovalnih zahtevah. Opozarjajo jih na lokalne in mednarodne praznike in jim nudijo storitve z dodano vrednostjo, kot so potovalna zavarovanja, testiranja na COVID-19, pridobitev vizumov ter druge potrebne dokumentacije za želena potovanja.

Glede na negotovost v trenutnem okolju in nenehne spremembe potovalnih in zdravstvenih protokolov, popotniki pri načrtovanju počitnic potrebujejo smernice in določena zagotovila za varno potovanje. Ker se potovalne omejitve počasi zmanjšujejo, hkrati pa se povečujeta gospodarska aktivnost in rast, se Thomas Cook zdaj osredotoča na največji izziv, kako strankam povrniti zaupanje in veselje do potovanj.

V ta namen je Thomas Cook India uvedel tri-stopenjski program za krepitev zaupanja, ki so ga poimenovali »Assured-Insured-Secured« (zagotovoljeno – zavarovano – varno). Program zajema vse vidike varnosti, tako fizične, psihične, kakor tudi finančne in stranki pred in na potovanju omogoči popolno sproščenost.

Na novo odprta virtualna počitniška agencija Thomas Cook bo strankam omogočila načrtovanje počitnic iz varnega udobja njihovih domov. Za vstop v virtualno potovalno agencijo niso potrebni prenosi aplikacij ali predhodna registracija, stranke se morajo zgolj prijaviti na https://www.thomascook.in/virtual-store, kjer se prek video klepeta povežejo s svetovalci Thomas Cook India.

Izvršni direktor Thomas Cook India Ltd, Mahesh Iyer, je ob otvoritvi dejal, da je obdobje pandemije in z njo povezanih omejevalnih ukrepov pospešilo povpraševanje po virtualni in brezkontaktni prodaji in storitvah. V skladu s temi novimi trendi so v Thomas Cook India uvedli virtualno potovalno agencijo, kjer je varnost strank njihova glavna prednostna naloga. Ta inovativna in interaktivna platforma za prodajo in storitve, združuje tako napredno digitalizacijo kakor tudi priljubljeno osebno povezovanje.

Podjetje Thomas Cook India Ltd, ki ima sedež v mestu Mumbai v Indiji, je v zadnjem poslovnem letu, ki se je končalo 31.3.2020, ustvarilo 778 mio EUR prihodkov, zaposlovalo pa je 9.481 delavcev.

Viri: Factiva, United News Of India, Accord Fintech

Več informacij o globalnih trendih na področju turizma