UPS v Londonu testira električna samo-vozeča vozila Gaussin

torek, 24. marec 2020

United Parcel Service Inc. (UPS) v Združenem kraljestvu te dni v okviru svoje strategije zelene energije nadaljuje s testiranjem električnih vozil Gaussin. Ta vozila, ki jih imenujejo tudi »prestavljavci«, so avtonomna, samo-vozeča vozila in so sposobna premikati polpriklopnike in zabojnike s pomočjo UPS-ove napredne tehnologije.

Gaussin SA, francosko inženirsko podjetje in UPS že od leta 2018 sodelujeta pri sooblikovanju konkurenčnega električnega vozila. Električna vozila Gaussin nimajo izpustov iz izpušnih cevi in vključujejo novo tehnologijo zamenjave baterij, kjer se izpraznjeni akumulatorji takoj zamenjajo s popolnoma napolnjenimi. 

V trenutno fazo testiranja so vključeni vozniki, ki vozila upravljajo in ocenjujejo njihovo učinkovitost. V naslednji testni fazi pa bodo preizkusili avtonomne vozne zmogljivosti.

UPS želi integrirati električna vozila v svoje globalno omrežje. S tem bodo zmanjšali stroške goriva in emisije CO2. V zadnjem desetletju je podjetje vložilo približno 1 mlrd EUR v alternativna goriva, napredne tehnologije in bencinske črpalke. Strategija zelene energije opredeljuje načrte za nakup več kot 6.000 tovornjakov na zemeljski plin do leta 2022 (v vrednosti 400 mio EUR), nakup električnih lahkih tovornjakov podjetja Daimler AG in električnih pol- tovornih vozil podjetja Tesla Inc. UPS je januarja letos tudi najavil, da bo dodatno kupil še 10.000 električnih vozil od britanskega proizvajalca Arrival Automotive UK Ltd.

United Parcel Service, Inc. je logistično podjetje, katerega storitve vključujejo prevoz, distribucijo, pogodbeno logistiko, kopenski tovor, oceanski tovor, letalski tovor, carinsko posredovanje, zavarovanje in financiranje. Podjetje sta 28. avgusta 1907 ustanovila James E. Casey in Claude Ryan, sedež pa ima v Atlanti. V letu 2019 je UPS ustvaril 66 mlrd EUR prihodkov in zaposloval 495.000 delavcev po vsem svetu.
 
Vir: Factiva; Electronic News Publishing 


Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije