V Egiptu bo 31.5. 2021 potekala globalna konferenca AI

četrtek, 13. maj 2021

V Egiptu bo 31. 5. 2021 potekala že 25. globalna konferenca umetne inteligence (AI), kjer bodo med številnimi vrhunskimi tehnološkimi inovatorji sodelovale tudi družbe Dell Technologies, Microsoft in Oracle.

Konferenco organizira svetovalno podjetje Trescon, s podporo egiptovske Agencije za razvoj informacijske tehnologije (ITIDA).

Tokratna globalna konferenca AI bo obravnavala vedno hitreje rastoče priložnosti digitalnega poslovanja v industriji AI, o čemer bodo spregovorili glavni ponudniki rešitev za AI, vladni organi in vodilna podjetja v IKT industriji.

Na virtualnem dogodku bo poleg eminentnih predavateljev sodelovalo več kot 350 podjetij in ponudnikov AI rešitev.

AI hitro prodira v osnove poslovanja, pa tudi v naše vsakdanje življenje, kar kaže na izjemen potencial za spodbujanje svetovnega gospodarstva.
»Egipt si prizadeva za sprejetje nastajajočih digitalnih tehnologij, saj želi pospešiti razvoj različnih vitalnih državnih sektorjev,« je dejal izvršni direktor ITIDA, Amr Mahfouz. »Zato smo z veseljem podprli organizacijo te konference, ki bo pomagala negovati ekosistem AI v Egiptu.«

V regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA) naj bi trg AI do leta 2030 ustvaril vrednost 320 mlrd USD, trg pa naj bi po napovedih rasel po 20 % do 34 % letni stopnji rasti.

Mithum Shetty, izvršni direktor podjetja Trescon, je dejal, da AI vse hitreje spreminja družbo. Razmere na trgu postajajo vse bolj konkurenčne in podjetja, ki ne bodo uporabljala AI in podatkov, ki jim bodo pomagali pri inovacijah, bodo v zelo slabem položaju.

Teme konference bodo obravnavale ključna področja AI v dobi digitalnega upravljanja, vlogo digitalne transformacije pri napredku kritične infrastrukture, razumevanje, kako digitalna preobrazba oblikuje bančno in finančno industrijo in oceno sektorjev v kritični infrastrukturi.

AI predstavlja pomembno priložnost za Egipt, ki si prizadeva, da bi do leta 2030 trg AI predstavljal 7,7 % domačega BDP.
Za egiptovsko vlado je AI trenutno prednostna naloga, saj si država močno prizadeva izboljšati uspešnost države v tem sektorju. Med najpomembnejša vladna prizadevanja sodi uporaba sodobnejših tehnologij za zagotavljanje digitalnih egiptovskih storitev.

Konferenca bo gostovala na virtualni platformi Vmeets, udeležencem pa bo pomagala pri mreženju in poslovanju v interaktivnem in poglobljenem virtualnem okolju. Udeleženci bodo lahko na konferenci postavljali vprašanja predavateljem ter se povezali s ponudniki rešitev v virtualnih razstavnih kabinah, zasebnih posvetovalnicah in zasebnih prostorih za mreženje.
 
No konferenci bodo med drugimi sodelovali: 
  • Golestan Radwan, svetovalec ministra za IKT in AI, MCIT Egypt,
  • Arunima Sarkar, vodja AI in strojnega učenja pri World Economic Forum,
  • Hubert Etienne, raziskave o etiki AI, Facebook AI, Oxford & ENS France,
  • Patrick Bangert, podpredsednik AI, Samsung, ZDA,
  • in številni drugi.
 
Globalno konferenco AI v Egiptu uradno podpira ITIDA, sponzorirajo pa jo vodilne družbe, kot sta Microsoft in DELL Technologies. Platinasti pokrovitelji dogodka je ORACLE, partner za video nadzor AI pa Axis Communications.
 
Prijava na konferenco
 


 
Viri: Factiva, Daily News Egypt

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT