Vabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji, München, 18. - 20. junij 2024, ob robu EURO 2024

četrtek, 18. april 2024
 

Obvestilo: Podaljšan rok za prijave

sreda, 15. maj 2024

Rok za prijavo udeležbe v gospodarski delegaciji je podaljšan do 31. maja 2024.

Odjava udeležbe je mogoča do 7. junija 2024.

 

 

SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport, Nogometna zveza Slovenije ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice vljudno vabijo predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v gospodarski delegaciji. 
 
Za udeležence delegacije pripravljamo:
 
 • Poslovno – investicijski kongres »Invest & Connect Slovenian Business Pitch: Germany Experiences Slovenia«, ki bo potekal 19. junija 2024 v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel ob Olimpijskem parku, 
 • mreženja na poslovnih dogodkih, ki bodo organizirana ob robu evropskega prvenstva v nogometu, in 
 • vodeni ogled tehničnega muzeja v Münchnu.
 
Poslovno-investicijskega kongresa se bo udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob, z uvodnimi nagovori pa ga bodo otvorili:
 
 • Radenko Miljatovič, predsednik nogometne zveze Slovenije,
 • Hubert Aiwagner, bavarski minister za gospodarstvo, deželni razvoj in energijo, podpredsednik vlade,
 • Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije in
 • dr. Robert Golob, predsednik Vlade Republike Slovenije.
 
V okviru kongresa bo poudarek na gospodarskih priložnostih za slovenska in nemška podjetja na obeh tržiščih, na raziskovanju tržišč in vzpostavljanju novih poslovnih priložnosti. Prisluhnili boste lahko primerom dobrih praks in izkušnjam nemških podjetji v Sloveniji, kaj jih zanima, kje ležijo njihovi ključni interesi, kakšne so možnosti sodelovanj na področju avtomobilske industrije ter kako se v celovite in uspešne zgodbe povezujejo znanost, tehnologija, gospodarstvo in šport. Nemški partnerji se bodo imeli možnost bolje seznaniti s slovenskim poslovnim in investicijskim okoljem. 
 
Udeleženci delegacije bodo imeli opcijsko možnost ogleda nogometne tekme Slovenija – Srbija v okviru rednega dela evropskega prvenstva, ki bo 20. junija 2024 v Allianz Areni. Zainteresirani posamezniki si bodo z udeležbo na gospodarski delegaciji pridobili možnost nakupa vstopnice za nogometno tekmo preko posebne povezave. Zaradi omejenega števila razpoložljivih vstopnic, bo možen nakup zgolj ene vstopnice na podjetje. O ceni vstopnice in postopku nakupa vas bomo obvestili naknadno.
 
Število mest v delegaciji je omejeno na dva udeleženca iz posameznega podjetja. Pri končni potrditvi udeležbe bodo imela prednost podjetja iz  navedenih področij/sektorjev: 
 
 • strojna industrija,
 • elektrotehnična industrija,
 • IT,
 • avtomobilska industrija in mobilnost,
 • logistika,
 • energetika,
 • turizem,
 • zelene tehnologije.

Za namen skupne predstavitve in promocije sodelujočih slovenskih podjetij na kongresu in ostalih dogodkih v okviru delegacije bo pripravljena spletna predstavitvena brošura.
 
Zaradi lažje organizacije vas vljudno prosimo, da v prijavnici označite aktivnosti, ki se jih nameravate v sklopu delegacije udeležiti.
 
Kotizacije za udeležbo v delegaciji ni.
 
Udeleženci delegacije krijejo le stroške prevozov, hotelske namestitve in vstopnice za ogled nogometne tekme (v kolikor se to odločijo za to možnost). Cena prevoza s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana -  München - Ljubljana, vsi lokalni prevozi po programu, cestne in parkirne pristojbine, 2 x nočitev v hotelu Rilano 4* v enoposteljni sobi z zajtrkom, spremljevalec, organizacija in izvedba potovanja znašajo 650 EUR.
 
Cena zgoraj navedenega paketa brez prevoza Ljubljana – München – Ljubljana pa znaša 610 EUR. V primeru zavarovanja potovanja v primeru bolezni (riziko odpovedi), se cena poveča za 4,5 %.
 
Zainteresirana podjetja lahko potovalni aranžma uredijo preko turistične agencije Kompas, kontakt je ga. Anita Bogataj, tel: 04 201 4262, e-naslov: MyWay@kompas.si. Ob rezervaciji je treba navesti: ime in priimek, rojstni datum, telefon, naslov, pošto, davčno številko v primeru rizika odpovedi ter podatek o podjetju (naziv, davčna številka, naslov).
 

Prijave

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij vljudno vabimo, da sodelovanje v gospodarski delegaciji potrdijo preko elektronske prijavnice najkasneje do 31. maja 2024 oz. do zasedenosti prostih mest.
 

Možnost sofinanciranja 60% stroškov za mala in srednje velika podjetja

Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o prijavi na gospodarsko delegacijo, ki ga posameznemu članu gospodarske delegacije izda SPIRIT Slovenia. Informacije lahko pridobite tukaj.

Po izteku roka za prijave bomo za vse udeležence organizirali pripravljalni sestanek in podrobneje predstavili program gospodarske delegacije in program poslovno – investicijskega kongresa.
 
Odjava udeležbe v delegaciji je mogoča do vključno 7. junija 2024, in sicer s poslanim e-sporočilom na: tina.lukan@spiritslovenia.si.  
 

Dodatne informacije: 


Daša Avsec, e-naslov dasa.avsec@spiritslovenia.si; tel. + 386 1 5891 895

Tina Lukan, e-naslov tina.lukan@spiritslovenia.si, tel. +386 1 5309 826
 
 
 

Preberite tudi: