Vabilo na sejem Smart City Expo World Congress 2022, Barcelona, 15. - 17. november 2022

četrtek, 15. september 2022

Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani organizira delegacijo slovenskih podjetij za obisk sejma Smart City Expo World Congress (SCEWC), ki že od leta 2011 poteka v Barceloni in je z več kot 24 tisoč obiskovalci iz več kot 700 mest in 140 držav vodilni mednarodni dogodek za pametna mesta in pametne tehnologije. Njegovo poslanstvo je opolnomočiti mesta in združiti mestne inovacije po vsem svetu.
 

Smart City Expo World Congress (SCEWC)

Smart City Expo World Congress (SCEWC), ki od leta 2011 poteka v Barceloni, je z več kot 24 tisoč obiskovalci iz več kot 700 mest in 140 držav vodilni mednarodni dogodek za pametna mesta in pametne tehnologije. Njegovo poslanstvo je opolnomočiti mesta in združiti mestne inovacije po vsem svetu. Zaradi skrb vzbujajočega okoljskega odtisa in dolgotrajne zdravstvene krize je zdaj bolj kot kdajkoli prej potrebno razmisliti, kako lahko mesta prispevajo k izboljšanju sveta, ugotoviti, kateri ukrepi so uspešni, kateri ne in kako pridobiti nove ideje, da bi se pripravili na težke čase.

Dogodek je, s spodbujanjem družbenih inovacij in iskanjem priložnosti za sodelovanje, namenjen ustvarjanju boljše prihodnosti za mesta in njihove prebivalce. V preteklih letih je SCEWC prerasel v veliko več kot le tridnevni dogodek. Z ustvarjanjem in negovanjem mednarodne inovacijske skupnosti, spodbujanjem medsektorskih pogovorov, sklepanjem in spodbujanjem partnerstev, ter vzpostavljanjem platforme za izmenjavo znanja je SCEWC razvil revolucionarni model zagovorništva za boljši urbani svet.

Tako kot leta 2021 bo tudi letošnja oblika SCEWC hibridna izkušnja, saj se fizični dogodek vrača v Barcelono, vzporedno pa bo potekal virtualni/digitalni program, ki ga bo prenašalo podjetje Tomorrow.City
 

Teme in program

SCEWC sestavljajo trije dogodki: kongres, sejem ter spremljevalni dogodki in dejavnosti. 
 

Kongres

Tridnevni program z mednarodnimi strokovnjaki, ki se bodo v Barceloni srečali z namenom izmenjave informacij in učenja najboljših praks za bolj trajnostni urbani svet. Svetovni dialog, ki oblikuje naslednje korake pri razvoju mest.
 

Sejem

Razstavišče, kjer na stotine svetovnih podjetij in organizacij predstavi svoje najsodobnejše projekte in pametne rešitve. Odprte stojnice ustvarjajo okolje, v katerem lahko vzpostavite mrežo in iščete talente, medtem ko številni prostori agore ponujajo priložnost za poslušanje izbranih govorcev in srečevanje s poslovnimi priložnostmi. 

Spremljevalni dogodki in dejavnosti: izbran nabor dogodkov in delavnic, vključno z digitalnimi sejami, ki širijo program dogodka in dajejo odgovore na konkretne izzive. Odličen način za raziskovanje najbolj perečih vprašanj in prehod od besed k dejanjem.
 

Teme letošnjega sejma


Program je objavljen na spletni strani sejma: www.smartcityexpo.com/congress/.
 

Informacije in prijave za vključitev v delegacijo

Na sejmu bo prisoten predstavnik ameriškega veleposlaništva v Ljubljani, ki vam bo v pomoč pri obisku ameriškega paviljona in pri organiziranju sestankov z ameriškimi razstavljavci in strokovnjaki.
 

Kontaktna oseba

ga. Mirjana Rabič, svetovalka za gospodarske in trgovinske zadeve, Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani; tel. 01/200 5528; e-mail: RabicM@state.gov
 

Ugodnosti za udeležence, ki jih prijavi veleposlaništvo v okviru slovenske delegacije: 

  • prost vstop na sejem (cena vstopnice je 100 EUR)
  • 25 % popust na ceno vstopnice na kongres (cena vstopnice je 1,250 EUR), oziroma brezplačen vstop 
  • za predstavnike mestnih oblasti
  • organizacija sestankov z ameriškimi razstavljavci
 

Lokacija in razstavni čas

Fira Barcelona Gran Via
Av. Joan Carles I, 64 – Hall 2
08908 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona
15. september, 2022 torek 09:00 - 19:00
16. september, 2022 sreda 09:00 - 19:00
17. september, 2022 četrtek 09:00 - 17:00
U.S. Embassy Ljubljana: SCEWC 2022 3
 

Organizacija potovanja

Udeleženci delegacije si sami organizirajo potovanje in nastanitev. Kot obiskovalec sejma imate posebne ugodnosti za ceno nastanitve in prevoza po mestu. Na spletni strani sejma lahko najdete več informacij glede prevoza in nastanitve.

Za organizacijo nastanitve ali prevoza se lahko obrnete tudi na uradnega operaterja sejma Kuoni, dosegljivega na tel. št.: +34 931 512 804 ali oz. travelfira@es.kuoni.com ali na spletni strani kuonicongress.eventsair.com/smart-city-2022/booking-link-eng/Site/Register.
 

Vabilo (pdf) 

Preberite tudi:

Priložnosti na trgu ZDA