Vabilo za sodelovanje v gospodarski delegaciji v ZDA, Colorado Springs in Denver, 7. - 13. april 2024

sreda, 08. november 2023


Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport vljudno vabita predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA v času od 7. do 13. aprila 2024.

Udeležena slovenska podjetja  bodo v času obiska aktivno sodelovala na 39. konferenci Space Symposium ter v Denverju obiskala izbrane institucije/podjetja s področja vesoljske industrije.

Konferenca "Space Symposium" je eden izmed največjih dogodkov s področja vesoljske industrije in  združuje deležnike s celega sveta, ki delujejo na tem področju. Slovenska podjetja se bodo na sejemskem delu simpozija predstavila na slovenski skupinski stojnici v velikosti 16 m2 ter tako imela odlično priložnost za navezavo stikov z udeleženci simpozija. Obenem bodo sodelujoči imeli možnost udeležbe (ob plačilu kotizacije ameriškemu organizatorju) na konferencah in ostalih dogodkih, ki bodo organizirani v sklopu Simpozija, kjer se bodo seznanili s trendi in novostmi na področju vesoljske industrije. 

Število mest v delegaciji je omejeno na 15 podjetij.

Kotizacije ni.

O možnosti pridobitve vavčerja za sofinanciranje udeležbe v gospodarskih delegacijah v tujino za mala in srednje velika podjetja preko Slovenskega podjetniškega sklada vas bomo obvestili naknadno. Trenutno prijava ni možna, osvežene informacije lahko spremljate na spletni povezavi: hwww.podjetniskisklad.si/vsebinska-podpora/vavcerski-sistemi/.
 

Stroški udeležbe

SPIRIT Slovenija krije stroške najema in opreme sejemske stojnice in kotizacijo za vstop na sejemski del za enega udeleženca iz podjetja ter prevoz iz Colorada v Denver in po Denverju. Stroške udeležbe morebitnega drugega ali tretjega udeleženca iz istega podjetja krijejo podjetja sama neposredno pri organizatorju.

Stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. Zainteresirana podjetja lahko potovalni aranžma uredijo preko turistične agencije UNIVERZUM, V SVET d.o.o., ga. Nada Balažic, tel.: 01 232 0902, e-naslov nada@universum.si, ki pripravlja skupinski potovalni aranžma, z možnostjo upoštevanja individualnih želja potnikov.
 

Prijave

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronske prijavnice, najkasneje do 10. decembra 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost podjetij glede prioritetna področja/sektorje (vesolje in obramba) ter vrstni red prijav.

Po izteku roka za prijave bomo za udeležence delegacije organizirali pripravljalni sestanek ter podrobneje predstavili sestavo, način ter potek delegacije.

Brezplačna odjava udeležbe v delegaciji je mogoča do vključno 10. januarja 2024, in sicer s poslanim e-sporočilom na elektronski naslov tina.lukan@spiritslovenia.si. Za odjave udeležencev delegacije po 10. januarju 2024 bo organizator delegacije zaračunal strošek v višini 350 EUR na udeleženca delegacije.
 

Elektronska prijavnica

 

Dodatne informacije:

Tina Lukan, e-naslov: tina.lukan@spiritslovenia.si, tel.: +386 5309 826
 

Preberite tudi:

Evropska vesoljska industrija zaostaja za velikimi vesoljskimi silami