Vabilo za udeležbo na nacionalnem paviljonu: INNOPROM, Jekaterinburg, Ruska federacija, 4. do 7. julij 2022

četrtek, 27. januar 2022
 

Dopolnitev objave

torek,  2. marec 2022

Kot posledica ukrepov v odziv na  rusko vojaško invazijo proti Ukrajini prekinjamo zbiranje prijav za sodelovanje na slovenskem nacionalnem paviljonu na mednarodnem industrijskem sejmu INNOPROM v Jekaterinburgu, Sverdlovska regija, Ruska federacija.

 

Predstavitev sejma INNOPROM


Vabimo slovenska podjetja iz vesoljske industrije ter visoko tehnološko napredna podjetja iz drugih industrij k sodelovanju na slovenskem nacionalnem paviljonu pod okriljem SPIRIT Slovenija, javna agencija v času od 4. do 7. julija 2022 na mednarodnem industrijskem sejmu INNOPROM v Jekaterinburgu, Sverdlovska regija, Ruska federacija.

INNOPROM je eden največjih mednarodnih industrijskih sejmov, ki se izvaja vsako leto od leta 2010 dalje  v Jekaterinburgu, Ruska federacija. Gre za glavno industrijsko izvozno platformo Ruske federacije in enega glavnih prizorišč federalnega ministrstva za industrijo in trgovino Ruske federacije. INNOPROM služi kot platforma, na kateri se kreirajo osnove industrijske politike v Ruski federaciji. Več kot 80 % razstavljavcev so kupci ne samo iz Ruske federacije, temveč iz celega sveta, specialisti iz industrijskih podjetij, ki odločajo o uvajanju novih produktov in tehnologij v njihove proizvodnje.

 
Promocija slovenske vesoljske industrije ter napredne tehnologije iz drugih industrij

 
SPIRIT Slovenija bo na 121 m2 na nacionalnem paviljonu promovirala slovensko vesoljsko industrijo ter napredne tehnologije iz drugih industrij. Partnerja pri promociji na slovenski in ruski strani sta Agencija za razvoj Sverdlovske regije in Konzulat Republike Slovenije v Ruski federaciji s sedežem v Jekaterinburgu. Generalna pokrovitelja slovensko ruskega industrijskega sodelovanja na INNOPROM sta minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije N.E. Zdravko Počivavšek ter minister za industrijo in trgovino Ruske federacije N.E. Denis Manturov
 
SPIRIT Slovenija bo skupaj s partnerjema organizirala v času sejma promocijo dosežkov slovenskih podjetij, ki se bodo registrirali kot razstavljavci na nacionalnem paviljonu ter bo organizirala Slovensko rusko poslovno in investicijsko konferenco v času trajanja sejma z organiziranimi b2b srečanji. Dodatno bo SPIRIT Slovenija organizirala poslovno delegacijo za vsa zainteresirana podjetja, ki se bodo sejma udeležili kot obiskovalci.
 

Način in rok prijave ter dodatne informacije

 
Podjetja razstavljavci na nacionalnem paviljonu kakor tudi podjetja obiskovalci, ki izkazujejo interes za udeležbo na nacionalnem paviljonu INNOPROM z izpolnitvijo e-prijavnice na tej povezavi.
 
Rok za prijavo na javni poziv je 31. 3. 2022.
 
Vsem pravočasno prijavljenim podjetjem bomo svetovali pri pripravi krajših in učinkovitih predstavitev svojih podjetij in produktov/storitev za potrebe promocije na trgu Ruske federacije. Dodatno bo SPIRIT Slovenija skupaj s partnersko agencijo Moscow Agency of Innovations preverila možnost rasti na trgu Ruske federacije za podjetja, ki bodo ob pravočasni prijavi na javni poziv poslala svoje predloge za izvedbo projektov na trgu Ruske federacije.
 
Podjetja ob prijavi na javni poziv posredujejo na e-mail tanja.drobnic@spiritslovenia.si tudi:
  1. Krajšo predstavitev podjetja in njegovih produktov / storitev,
  2. Promocijski video svojega podjetja in njegovih produktov / storitev,
  3. Krajšo osebno predstavitev predstavnika podjetja, ki bo izvajal b2b pogovore na Slovensko ruskem poslovnem in investicijskem forumu,
  4. Kopijo potnega lista predstavnika podjetja, ki bo sodeloval na nacionalnem paviljonu kakor tudi predstavnikov podjetij, ki se bodo sejma udeležili kot obiskovalci.
 
SPIRIT Slovenija bo vsem pravočasno na javni poziv prijavljenim podjetjem organizirala skupinski nakup letalskih kart, hotela, mednarodno zdravstveno zavarovanje, vize, zavarovanje za primer odpovedi skupaj z izbrano turistično agencijo. Dodatno bomo organizirali vse lokalne prevoze vezano na program obiska v ruskih podjetjih in institucijah.
 

Prijava na udeležbo se bo štela za dokončno v primeru pravočasnega plačila in posredovanja dokazil o plačilu najkasneje do 31.3.2022 za: 
  1. Letalske karte in hotela za čas bivanja v Ruski federaciji, Jekaterinburg,
  2. Vize za Rusko federacijo,
  3. Mednarodno zdravstveno zavarovanje,
  4. Zavarovanje za primer odpovedi.
 
Več informacij:

Tanja Drobnič, sekretar, Sektor za spodbujanje internacionalizacije, SPIRIT Slovenija, mail: tanja.drobnic@spiritslovenia.si, tel.: 01 589 18 894
 
 

E-prijavnica za razstavljavce in obiskovalce

 
Več informacij o sejmu INNOPROM
Javni poziv za slovenska podjetja (pdf)

 
Želite izvedeti več?

 
Naše vsebine:
 
Predstavitev ruskega poslovnega okolja
Več informacij o sejmih v tujini