Volvo Buses dobil rekordno naročilo za dobavo električnih avtobusov na Švedsko

sreda, 11. julij 2018

Göteborg prevzema vodilno vlogo pri prehodu na električne avtobuse v mestnem avtobusnem prometu na Švedskem. Naročilo 30 električnih Volvo avtobusov s strani javnega transportnega podjetja Vasttrafik je do sedaj največje naročilo na Švedskem, hkrati pa tudi največje naročilo za družbo Volvo Buses. Volvo električni avtobusi bodo vozili že prihodnjo jesen na progah 60, 59 in 62. Vasttrafik, ponudnik javnega prevoza v regiji Vastra Gotaland, si je zastavil visoke trajnostne cilje. Med drugim si prizadeva do leta 2020 zmanjšati emisije ogljikovega dioksida za 80 %. Do leta 2025 naj bi 95 % celotnega prometa uporabljalo OVE, s tem pa bi tudi zmanjšali hrup, ki ga povzroča promet.

Več kot 60 hibridnih avtobusov Volvo že vozi v Göteborgu. Od leta 2015 vozijo na progi številka 55 Volvo električni avtobusi in električni hibridi v okviru projekta "ElectriCity". Od 25. junija letos vozita na enem odseku proge 16 tudi dva električna avtobusa Volvo z velikimi zmogljivostmi. Zdaj pa podjetje GS Buss, eden od ponudnikov avtobusnih voženj iz Göteborga kupuje 30 električnih Volvo avtobusov. Avtobusi bodo imeli baterije z zmogljivostjo 200 kWh, polnili pa jih bodo na končnih postajališčih in v skladišču. GS Buss bo odgovoren za zaračunavanje infrastrukture. Avtobusi bodo dostavljeni v tretjem četrtletju leta 2019. V skladu s pogodbo bo Volvo zagotovil vsa vzdrževalna dela, tako za vozila kot tudi za njihove baterije po fiksni mesečni ceni.

Volvo je pred kratkim prodal tudi 23 električnih avtobusov v mesto Leiden na Nizozemsko ter še 17 električnih avtobusov v Oslo na Norveško. Do sedaj je svoje električne avtobuse podjetje prodalo še v Združeno kraljestvo, na Dansko, v Luksemburg, na Nizozemsko, Norveško, Poljsko, v Singapur ter na Švedsko. Skupaj so prodali več kot 4.000 električnih avtobusov po vsem svetu.

Vir: Aroq Limited

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta