Zeleni prehod in perspektiva gradbene industrije v Braziliji

torek, 14. november 2023


9. novembra je potekala Mednarodna investicijska spletna poslovna konferenca in B2B pogovori - za bolj zeleno grajeno okolje v Braziliji, ki sta jo pripravila Gospodarska zbornica Slovenija - Brazilija SLOBRAZ in Slovenski gradbeni grozd SGG v okviru EU projekta ICBUILD, s podporo SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Evropskega strateškega partnerstva grozdov za internacionalizacijo. 

Namen uvodnega dela konference je bil predstaviti zelene poslovne priložnosti v Braziliji, vire za podporo mednarodnega poslovanja, trgovine in sodelovanja, uspešne zgodbe dobrih praks ter gospodarsko delegacijo na sejem FEICOM aprila 2024 v Sao Paulu.

Prisotna podjetja so predstavila svoje rešitve oziroma interes za skupni razvoj. Ob koncu dogodka je potekalo B2B srečanje med brazilsko investicijsko družbo Hygge, gospodom Fabriciom Lucchesijem CEO in slovenskim podjetjem Moxture d.o.o.. Poleg Slovenskega gradbenega grozda so se predstavila tudi druga slovenska podjetja, Reusable Technologies, d.o.o., Anteja ECG, INNTE KINETIC, A STAR d.o.o., RIHTER montažne gradnje d.o.o. in AVITEL d.o.o. Smart Village SUN.

Nova Veleposlanica Slovenije v Brasilii Mateja Kračun je v uvodnem nagovoru govorila o podpori gospodarskemu sodelovanju med Slovenijo in Brazilijo. 

Z brazilske strani je imela nagovor Beatriz Luz the CEO Exchange 4change Brazil in vodja Centra za krožno gospodarstvo, ki je predstavila zeleni prehod Brazilije in perspektivo gradbene industrije, krožno gospodarstvo in brazilski kontekst. 

Fabiano D'Agostinho, COO da ConexCI Projetos Ltda Brazil, je govoril o trajnostni viziji za brazilski trg: kje so priložnosti v gradbenem sektorju. 

V protokolarnem delu dogodka je ustanovitelj Slovenske poslovne globalne povezave Štefan Šalej predaval o tem, kako poslovati v Braziliji na podlagi dolgoletnih izkušenj pri poslovanju v državi.

Soorganizator konference Vladimir Gumilar, direktor Gradbenega grozda Slovenije, je spregovoril o projektu ICBUILD EU in misiji gospodarske delegacije v Braziliji aprila 2024 ter o krožni gradnji portfelja in predstavil nekaj slovenskih podjetij, članov grozda.

Franc Matjaž Zupančič iz Slovensko Nizozemske Poslovne Platforme - SDBP je predaval na temo projektov o trajnostnih gradbenih rešitvah iz Slovenije.

Edo Sternad, predstavnik slovenskega podjetja AVITEL d.o.o., je predstavil projekt Smart Village SUN - udejanjanje naprednih globalnih trajnostnih ambicij in sodobnih konceptov krožne gradnje.

Ellington Colombi, ambasador ICBUILD Brazil, je predstavil projekt gradnje hiš iz lesa in nasad borovcev v južnem delu Brazilije.

Dra. Clarissa D. Zomer Generalna direktorica Arquitetando Energia Solar je govorila o rešitvah svojega podjetja. 

Dogodka se je udeležilo več kot 40 poslušalcev iz vsega sveta.


Posnetek konference (YouTube)

Program (pdf)Pripravila:

Mateja Perovšek Ciuchini
Slovenska gospodarska zbornica Brazilija - SLOBRAZ
e-naslov: info@slobraz.com

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini