V kitajskem mestu Guangzhou od 27.do 30. julija 2020 poteka prvi letošnji večji mednarodni sejem pohištva

torek, 28. julij 2020
45. kitajski mednarodni sejem pohištva v mestu Guangzhou (CIFF Guangzhou) je prvi letošnji obsežnejši pohištveni sejem na Kitajskem, ki zajema celotno industrijsko verigo. Sejem poteka v času od 27. do 30. julija 2020. Zaradi pandemije COVID-19 je letošnji sejem CIFF Guangzhou poleg razstave organiziral tudi številne dogodke na spletu, poslanstvo sejma pa je spodbujanje okrevanja in rasti v panogi.Na razstavnem kompleksu je na območjih A, B in C na ogled pohištvo za dom, izdelki za notranjo dekoracijo, pohištvo za zunanjo uporabo, pisarniško pohištvo, pohištvo namenjeno za opremo hotelov in drugih poslovnih objektov, prav tako pa tudi stroji in surovine za pohištveno industrijo. CIFF Guangzhou je tudi letos sodeloval z več ključnimi voditelji v industriji in skupaj z njimi pripravil vrsto dogodkov in tematskih razstav.

V okviru sejma potekala tudi konferenca z naslovom »Trendi globalne pohištvene industrije 2020«, ki gosti vodilne mednarodne akterje v tej panogi. Ti bodo podali usmeritve s poudarkom na uporabi profesionalnega in tržno usmerjenega pristopa za nadaljnjo širitev industrije na globalni ravni.

Sejem oblikovanja pohištva "Design Spring" poteka v hali A 3.2, kamor so bili kot souredniki povabljeni številni vodilni oblikovalci pohištva. Poudarek tega dela sejma je na tem, kako združiti umetnost, oblikovanje in življenje, da se ponovno preuči in odkrije edinstvena kulturna in umetniška vrednost sodobnega kitajskega oblikovanja pohištva.

V dvorani B 11.2 je obiskovalcem na voljo mednarodna pisarna za prihodnost 2030+. Multimedijska pisarna vključuje sliko, besedilo, svetlobo, senco in zvok in tako ustvari posebno prostorsko izkušnjo, prepleteno s scenariji iz resničnega sveta in virtualnimi interakcijami. Sejem preko forumov omogoča tudi povezavo med uveljavljenimi in obetavnimi novimi oblikovalci in razstavljavci, ki tako skupaj oblikujejo komunikacijsko platformo, posebej izdelano za oblikovalce.

Zaradi svetovne pandemije COVID-19 je CIFF Guangzhou 2020 združil izkušnje na spletu in na kraju samem ter tako ustvaril interaktivno platformo v oblaku, ki jo podpira več visoko prometnih spletnih omrežij. Sejem bo pomagal razstavljavcem razširiti svoje trženjske poti z organiziranjem prireditev (promocije, razstave, predstavitve, spletni forumi) ter izgradnjo platforme, ki povezuje razstavljavce z obiskovalci.

Viri: Factiva, NewsRX LLC, China International Furniture Fair

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne industrije