18. 8. 2021 se v Mehiki začenja sejem lesne industrije

torek, 09. marec 2021

Med 18. in 22. 8. 2021 bo v mehiški zvezni državi Jalisco potekal eden največjih sejmov lesne in pohištvene industrije v Latinski Ameriki, MEM Industrial and Tecnomueble Internacional.

Sejem bo potekal v okviru Expo Guadalajara, kjer se bo na približno 11.000 m2 sejemske površine predstavilo več kot 200 blagovnih znamk. Na sejmu bo predstavljena celotna vrednostna veriga lesne in pohištveno-predelovalne industrije, od gozdarstva, lesnih strojev, dobavnega sektorja, pa vse do industrije 4.0. Sejem bo osredotočen na tri glavne teme; trajnost, digitalizacijo in mehiški dizajn.

V Mehiki si prizadevajo za digitalizacijo lesne industrije, katere proizvodnja večinoma še vedno poteka s tradicionalnimi orodji in stroji. Sprejetje tako imenovane Industrije 4.0, bi lahko povečalo proizvodno raven in kakovost izdelkov. Zato predstavlja digitalizacija za mehiški lesni in pohištveni sektor ključni korak k njegovi rasti in uspešnemu konkuriranju na dinamičnih svetovnih trgih.

Pohištveni sektor je eden najpomembnejših proizvodnih sektorjev v Mehiki in pomembno prispeva k gospodarstvu mehiške zvezne države Jalisco, kjer je v tem sektorju zaposlenih več kot 24.500 delavcev, v preostalem delu Mehike pa še 3 x toliko.

V času poteka sejma bodo v veljavi vsi zdravstveni protokoli za preprečevanje okužb s Covid-19. Brezplačna predhodna prijava za sodelovanje na sejmu je možna preko spletne povezave MEMindustrial.mx.V lesni in pohištveni industriji Latinske Amerike so v letu 2020 beležili 8 % rast prodaje. Medtem ko sta pandemija Covid-19 in zapiranje dejavnosti prizadela večino proizvodnih sektorjev, sta bili lesna in pohištvena industrija prizadeti le prve 4 mesece, nato pa sta se povečala tako povpraševanje kot tudi proizvodnja.

Povečana prodaja je posledica povečanega povpraševanja po pohištvu, saj so si potrošniki želeli ustvariti bolj udobna domovanja in jih prilagoditi delu na daljavo.

Brazilija in Mehika sta lani v lesni in pohištveni industriji beležili rast, medtem ko sta v preostali Latinski Ameriki ti dve panogi beležili primanjkljaj v višini približno 10 %.Viri: Factiva, CE Noticias Financieras

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne in pohištvene industrije