Ameriški proizvajalec krofov Krispy Kreme bo v Dublinu odprl svojo prvo trgovino na Irskem

sreda, 25. julij 2018

Ameriški proizvajalec krofov Krispy Kreme bo v Dublinu odprl svojo prvo trgovino na Irskem, kjer bodo na novo zaposlili 150 delavcev. Trgovino bodo odprli septembra 2018 poleg centra Blanchardstown v Dublinu. Del trgovine bo namenjen tudi postrežbi gostov, kjer bo prostora za 60 ljudi. Prav tako bodo imeli tudi 24 urno "drive-in" ponudbo. V ponudbi bo 16 različnih okusov krofov, v trgovini pa bodo na voljo tudi kava, čaj in različni kremni napitki. Irski kupci bodo lahko naročili tudi ročno oblikovane in izdelane krofe po njihovi izbiri, ter bodo lahko gledali, kako jih zanje ustvarjajo v trgovini.
 
Potek iskanja kadrov in zaposlovanje že poteka. Na voljo so različna delovna mesta, od delovnih mest v maloprodaji do vodje proizvodnje. Zaposleni bodo lahko jedli krofe brezplačno, trem novo zaposlenim pa se obeta še posebna nagrada - potovanje na sedež firme, v Severno Karolino.
 
Podjetje Krispy Kreme je bilo ustanovljeno že leta 1937 v ZDA. Podjetje deluje na področju maloprodaje in veleprodaje krofov in pakiranih sladkarij. Specializirano je za vroče sveže originalne glazirane krofe in druge prigrizke za vso družino. V zadnjem času si prizadeva postati večji konkurent tudi na trgu kave. Krispy Kreme ima več kot 1.300 trgovin v 31 državah po vsem svetu. Na leto proizvedejo več kot 73 mio krofov na več kot 800 lokacijah. Podjetje je trenutno v lasti nemške družine Reimann. Irska je že tretja evropska država, kamor se je razširilo podjetje Krispy Kreme. Poleg Irske sta to še Združeno kraljestvo in Islandija. Podjetje si tudi prizadeva postati večji konkurent na trgu kave.

Vir: Trinity Mirror

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije