Ameriško podjetje Orel Energy Group bo v Argentini zgradilo vetrne in sončne elektrarne skupne kapacitete 135 MW

sreda, 28. februar 2018

Ameriško energetsko investicijsko podjetje Orel Energy Group načrtuje izgradnjo ene vetrne elektrarne in treh sončnih elektrarn skupne kapacitete 135 MW v argentinski pokrajini Mendoza.

Elektrarne nameravajo po izgradnji prodati velikim porabnikom energije. Orel Energy Group, s sedežem v Floridi, načrtuje izgradnjo vetrnega parka Sosneado II kapacitete 50MW. Gre za združitev projektov Sosneado II kapacitete 19,8MW in Sosneado III kapacitete 30MW v San Rafaelu, v provinci Mendoze. Družba je v končnih pogovorih z Acciona SA, Vestas Wind Systems AS in drugimi podjetji o ceni in modelu turbine 3MW - 3.5MW, ki bo nameščena na Sosneado I in II. Gradnja obeh projektov bo zahtevala skupno naložbo v vrednosti najmanj 118 mio EUR.

Družba Orel Energy Group načrtuje tudi izgradnjo treh sončnih elektrarn v Mendozi skupne kapacitete 8 5MW, od tega 40 MW v Anchorisu, 25 MW v Malargueju in 20 MW v San Carlosu. Družba je trenutno v pogajanjih s kitajskim podjetjem Talesun glede strateškega partnerstva za razvoj treh objektov, dobavo foto voltaičnih modulov in za financiranje. Investicija za izgradnjo teh objektov je ocenjena na 67 - 76 mio EUR.

Podjetje Orel Energy Group je bilo ustanovljeno leta 2015. Deluje kot investicijski sklad, osredotočen na vzpostavitev portfelja komercialnih in uporabnih naložb v vetrno in sončno energijo v Južni Ameriki.

Vir: Inside International Industrials Inc.

Več informacij o globalnih trendih na področju OVE