Delavnica: Kako poslovati v Italiji, Nova Gorica, 9. junij 2022

sreda, 01. junij 2022

Datum: 9. junij 2022, ob 10.00 uri
Kraj: sejna dvorana OOZ Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

SPOT Svetovanje Goriška vas vabi na brezplačno delavnico z naslovom: "Kako poslovati v Italiji", ki bo potekala v četrtek, 9. junija 2022, ob 10.00 uri, v sejni dvorani OOZ Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, Nova Gorica.
 

Izzivi vstopa na mednarodne trge zahtevajo nova znanja in izkušnje

Ključnega pomena je dobro poznavanje značilnosti in posebnosti trga, na katerega se podajate, tamkajšnjega poslovnega okolja, kulture in obsežnega dela zakonodaje. Italijansko tržišče je zaradi bližine navadno prva destinacija, ki si jo podjetnik zada ob širjenju dejavnosti v tujino.

Na delavnici boste spoznavali omejitve in pogoje vstopanja na italijansko tržišče. Obravnavali boste teme za podjetja, ki imajo že navezan stik s partnerjem in nameravajo poslovati v Italiji - kje iskati informacije o zahtevah posameznih dejavnosti, koliko časa traja urejanje dokumentacije, na kaj bi morali biti še pozorni, kako je z napotovanjem svojih delavcev na delo čez mejo. Ne bodo pa pozabili niti na podjetnike, ki šele iščejo poslovne vezi čez mejo. Pojasnili bodo, kje iskati poslovne priložnosti in navezovati stike s partnerji iz Italije.

Predavatelj: Andrej Šik, direktor Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta

Udeležba je brezplačna.

Prijave zbirajo do srede, 8. junija 2022, do 12.00 ure.

Dodatne informacije in prijave

 

Preberite tudi:

Prodaja v Italijo