Dve pomembni konferenci zelenega gospodarstva in krožne ekonomije v Kanadi junija 2024

ponedeljek, 04. marec 2024
 

Priložnost za slovenska podjetja


Prihaja poletje, s tem pa tudi dve pomembni konferenci na področju zelenega gospodarstva in krožnega gospodarstva v Kanadi, ki lahko predstavljata vir priložnosti za slovenska podjetja, ki delujejo na področju okoljskih tehnologij in krožnega gospodarstva.
 


Kanadska konferenca o preoblikovanju odpadkov v vire (CWRC) bo potekala 11. in 12. junija 2024 v Niagari (Niagara Falls). Ta konferenca, ki velja za vodilno v Kanadi na področju ravnanja z odpadki, recikliranja in predelave virov, bo združila vodilne strokovnjake, predstavnike ključnih deležnikov v panogi in oblikovalce politik. Udeleženci bodo lahko prisluhnili več kot 55 predavateljem, se povezali s preko 300 delegati in si ogledali predstavitve razstavljavcev iz Kanade, ZDA in Evrope. Konferenca bo pokrivala teme, kot so predelava organskih odpadkov, tehnologije predelave odpadkov, razširjena odgovornost proizvajalcev in krožno gospodarstvo.Konferenca o razstavljanju krožnega gospodarstva (The Circular Economy Showcase Conference), bo potekala med 24. in 28. junijem 2024 v Guelphu. Ta konferenca bo predstavila vodilne prakse in inovacije na področju krožnega gospodarstva, udeleženci pa se bodo lahko udeležili panelnih razprav, delavnic in predstavitev, ki se osredotočajo na praktične primere in rešitve. Konferenca je odlična priložnost za pridobivanje informacij in znanja o najnovejših trendih v panogi in povezovanju z drugimi akterji v krožnem gospodarstvu.

Udeležba na obeh konferencah je odlična priložnost za slovenska podjetja, ki želijo:
 
  • predstaviti svoje okoljske tehnologije in rešitve potencialnim strankam v Kanadi
  • se povezati z vodilnimi kanadskimi strokovnjaki in oblikovalci politik na področju zelenega gospodarstva
  • izvedeti več o kanadski zakonodaji in trgu na področju odpadkov in krožnega gospodarstva
  • razširiti svoje mednarodno poslovanje.

Slovenska podjetja, ki razmišljajo o udeležbi, naj čimprej preverijo možnosti registracije in nastanitve, saj je število mest omejeno. Za več informacij o konferencah obiščite spletne strani dogodkov:
 

Prav tako se lahko za podporo na terenu obrnete na Kanadsko slovensko gospodarsko zbornico (CSCC) ter na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Ottawi (VOT). 
 
CSCC, ga. Sonya Rosenwirth, izvršna direktorica, sonya@canslo.com 

VOT, g. Simon Pribac, strokovni svetovalec za ekonomsko področje, simon.pribac@gov.si 

 
Pripravil: Simon Pribac
 
 
 

Preberite tudi:


Globalni trendi na področju zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja

Kanada se pripravlja na uvedbo obveznega poročanja o vplivu na okolijske trajnostne aspekte za podjetja

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini