Forum FIT for Ukraine: gradbeni materiali, 30. marec 2023

ponedeljek, 20. marec 2023
 

Investicijske priložnosti na področju gradbenih materialov


UkraineInvest vabi proizvajalce gradbenih materialov, investitorje in strokovno javnost k udeležbi na forumu FIT for Ukraine, ki bo namenjen promociji investicijskih priložnosti na področju gradbenih materialov.

Forum bo potekal 30. marca 2023 med 16.30 in 18.00 (EET) na spletu.

Na dogodku bodo predstavljene najnovejše informacije o trenutnih in povojnih potrebah Ukrajine na področju gradbenih materialov ter naložbeni projekti, ki se na tem področju že izvajajo in tisti, ki imajo potencial za izvajanje v prihodnosti - tako v industriji gradbenih materialov kot tudi v sorodnih panogah.

Po zadnji oceni posledic vojne je bilo v Ukrajini poškodovanih ali uničenih skupno 149.300 stanovanjskih stavb, med njimi 131.400 zasebnih hiš, 17.500 večstanovanjskih stavb in 280 drugih bivalnih domov. Škoda zaradi uničenja bivalnih objektov je ocenjena na 54 milijard dolarjev. Poškodovanih, uničenih ali zaseženih je bilo najmanj 64 velikih in srednje velikih podjetij, 330 bolnišnic ter 595 upravnih stavb državne in lokalne uprave.

To predstavlja veliko težavo, hkrati pa tudi priložnost za nove naložbene projekte, ki so potrebni za obnovo Ukrajine. Podjetjem, ki želijo sodelovati pri obnovi Ukrajine, država zagotavlja številne naložbene spodbude.

Podrobnosti o forumu so na voljo na platformi FIT for Ukraine - Forum on Investments & Transformation.
 

Dodatne informacije:

UkraineInvest
e-mail: info@ukraineinvest.gov.ua
 

Preberite tudi: 

Priložnosti na ukrajinskem trgu