Gospodarska delegacija s področja vesoljske industrije v Francijo, 5. do 7. junij 2023

torek, 11. april 2023

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Veleposlaništvo RS v Parizu vljudno vabimo predstavnike slovenskih podjetij in raziskovalnih institucij, ki so že aktivni na področju vesolja in pri tem sodelujejo z Delegacijo RS pri ESA (Evropska vesoljska agencija), k udeležbi v gospodarski delegaciji v Toulouse, Francija, v času od 5. do 7. junija 2023.

Za udeležence delegacije pripravljamo obisk francoske vesoljske agencije CNES (Centre National D’Etudes Spatiales), obenem pa so predvideni (še ne dokončno potrjeni) obiski v Thales Alenia Space, Airbus, Aerospace Valley ter nekaterih drugih podjetjih / institucijah s področja vesolja ter mreženje s francoskimi partnerji.


Foto: CNES
 

Program gospodarske delegacije v Francijo


Okvirni program delegacije
 
Datum  
5.6.2023 dopoldan: odhod proti Toulousu
pozno popoldan: mreženje s francoskimi partnerji v Toulousu (tbc)
6.6.2023 obisk CNES
obisk Thales Alenia Space, Airbus, Aerospace Valley ter nekaterih drugih podjetjih / institucijah s področja vesolja (tbc)
7.6.2023 odhod proti Sloveniji
 

Stroški udeležbe v gospodarski delegaciji


SPIRIT Slovenija krije stroške organizacije delegacije, medtem ko stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. Zainteresirana podjetja lahko potovalni aranžma uredijo preko turistične agencije UNIVERZUM, V SVET d.o.o., ga. Nada Balažic, T: 01 – 232 0902, E nada@universum.si, ki pripravlja skupinski potovalni aranžma, z možnostjo upoštevanja individualnih želja potnikov.

Kotizacije ni.

Možnost sofinanciranja 60% stroškov
Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o prijavi na gospodarsko delegacijo, ki ga posameznem članu gospodarske delegacije izda SPIRIT Slovenia.
 

Prijave za sodelovanje v delegaciji in dodatne informacije


Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronske prijavnicenajkasneje do 7. maja 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost podjetij glede na prioritetna področja/sektorje ter vrstni red prijav, obenem pa mora vsa zainteresirana podjetja in prijavljena podjetja dokončno potrditi še francoski partner – CNES.

Za udeležence delegacije bo pred odhodom organiziran pripravljalni sestanek.

Brezplačna odjava udeležbe v delegaciji je mogoča do vključno 15.5.2023 in sicer s poslanim e-sporočilom na elektronski naslov tina.lukan@spiritslovenia.si.  Za odjave udeležencev delegacije po 15. maju 2023 bo organizator delegacije zaračunal strošek v višini 350 EUR na udeleženca delegacije.

Prijavnica za sodelovanje v gospodarski delegaciji v Francijo


 
Dodatne informacije:

Metka Urbas, e-naslov:  metka.urbas@gov.si; tel: +386 (0)1 400 36 66 (program delegacije)
Tina Lukan, e-naslov: tina.lukan@spiritslovenia.si , tel: +386 5309 826 (organizacija delegacije)

 

Preberite tudi: 


Kakšne so poslovne priložnosti v Franciji

Organizacijske oblike družb v Franciji