Gospodarska delegacija v Nemčijo - obisk sejma Hannover Messe, 29.5. - 1.6.2022

petek, 15. april 2022

Dopolnitev objave


petek, 6. maj 2022

Prijave podaljšujemo do petka, 13. maja. 

Gospodarska delegacija v Nemčijo - obisk sejma Hannover Messe


SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico organizira obisk vodilnega mednarodnega sejma za industrijsko tehnologijo»HANNOVER MESSE« v času od 29. maja do 1. junija 2022.
 
Na sejmu se vsako leto zbere približno 6.500 razstavljavcev iz več kot 60 držav, ki pokrivajo vsa področja industrijske oskrbovalne verige – od posameznih komponent do pametnih tovarn in trende, kot so energetska učinkovitost, lahka gradnja in aditivna proizvodnja/3D-tisk. Sejem, ki letos poteka pod sloganom »LET'S CREATE THE INDUSTRY OF TOMORROW«, obiskovalcem v več kot 10 halah ponuja vpogled v prihodnost digitalizacije in trajnostnega razvoja.
 

Program gospodarske delegacije v Nemčijo


Poleg vodenih ogledov, se bodo udeleženci v času obiska sejma lahko udeležili B2B razgovorov med podjetji, v sklopu katerih se bodo podjetja lahko srečevala, izmenjavala svoje izkušnje ter sklepala posle. Na razgovore se bodo podjetja prijavila in izbrala potencialne partnerje za ragovore preko on-line platforme EEN. Vsem prijavljenim bomo pravočasno poslali povezavo. Trenutno je na platformi prijavljenih že več kot 150 organizacij iz 35 držav. 
 
Podrobnejši program delegacije 
Nedelja, 29. maj 2022
  Prihod v Hannover
Ponedeljek, 30. maj 2022
9.00 Prihod na sejmišče 
Informacijski center (Information – Center (IC))
Pozdrav predstavnikov Hannover Messe in DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag) – ter mreženje ob rogljičkih in toplih napitkih
10:00–12:00 Individualni voden ogled skupine po sejmišču
 
Ogled 4: za strokovnjake za avtomatizacijo, IT in programsko opremo
Za vse, ki želite dobiti pregled nad tem kako komponente, pogoni, stroji in celotne proizvodnje komunicirajo horizontalno in navpično, kako deluje individualizirana množična proizvodnja in kako izdelki in sredstva dobijo svojega digitalnega dvojčka. O pionirjih četrte industrijske revolucije, naj bo to pametna tovarna, virtualna resničnost ali internet stvari. Digitalno povezovanje vseh industrijskih procesov je prešlo iz vizije v resničnost.
12.00-15.00  
Prosto za kosilo in samostojni ogled sejma
 
15.00 – 17.00 Možnost udeležbe v organiziranem vodenem ogledu
Na voljo 6 vodenih ogledov v angleškem jeziku (ob predhodni najavi v Informacijskem centru, strošek ogleda znaša 18 EUR/osebo, varščina za slušalke znaša 50 EUR):
 
Ogled 1: za strokovnjake za avtomatizacijo logistike
Proizvodnja in logistika se vedno bolj zbližujeta. Digitalizacija je ključno gonilo v tem procesu. Na tem ogledu boste spoznali, katere rešitve poganjajo digitalno preobrazbo logistike.
 
Ogled 2: za strokovnjake za avtomatizacijo
Z naraščajočim povpraševanjem po pametnejših sistemih umetne inteligence, se poleg dobro delujočega vmesnika in komunikacijske tehnologije povečuje tudi potreba po senzorjih z dodatnimi funkcijami (kot sta večja natančnost in daljša življenjska doba), da bi podatke določali še bolj natančno in zanesljivo. Energetsko učinkovite pogonske in krmilne rešitve prav tako pomembno prispevajo k trajnostni proizvodnji. Na tem ogledu boste spoznali najnovejše trende in rešitve v tehnologiji avtomatizacije.
 
Ogled 3: za sistemske integratorje, razvijalce in proizvajalce strojev
Proizvodna podjetja so se pogosto odločala za ponudnike programske opreme z najširšim možnim portfeljem. Z industrijo 4.0 je na trg prišlo veliko novih rešitev. Posledica tega je, da danes skoraj ni ponudnikov, ki bi na vseh področjih ponudili ustrezno globino. Vsak ima različno znanje s področja industrije ali specifično znanje o postopkih. Na vodenem ogledu boste dobili strnjen pregled procesov in delovnih tokov z eno platformo.
 
Ogled 4: za strokovnjake za avtomatizacijo, IT in programsko opremo
Za vse, ki želite dobiti pregled nad tem kako komponente, pogoni, stroji in celotne proizvodnje komunicirajo horizontalno in navpično, kako deluje individualizirana množična proizvodnja in kako izdelki in sredstva dobijo svojega digitalnega dvojčka. O pionirjih četrte industrijske revolucije, naj bo to pametna tovarna, virtualna resničnost ali internet stvari. Digitalno povezovanje vseh industrijskih procesov je prešlo iz vizije v resničnost.
 
Ogled 5: za energetske menedžerje in energetske inženirje
Industrijski sektor je s približno 23-odstotnim deležem nemških emisij toplogrednih plinov drugi največji povzročitelj podnebnih plinov za energetsko industrijo. Zaradi oblikovanja cen CO2 se ne le energetsko intenzivna podjetja, temveč tudi mala in srednje velika industrijska podjetja vse bolj poziva, naj svojo proizvodnjo postavijo na podnebju prijaznejšo osnovo.
 
Ogled 6: za strokovnjake za mobilne komunikacije in IT
5G je naslednik 4G (LTE) in pomeni peto generacijo mobilnih komunikacij. Naslednja raven standarda mobilnih komunikacij odpira številne možnosti za profesionalne aplikacije za brezžično omrežno povezovanje naprav, vozil in strojev (naprave interneta stvari). Digitalna komunikacija poteka skoraj v realnem času zaradi zelo majhnih zakasnitev. Za razliko od prejšnjih generacij so bili pri razvoju standardov 5G neposredno vključeni tudi predstavniki poslovne skupnosti. Prednost tega je, da so bile praktične zahteve za prihodnje aplikacije upoštevane že od samega začetka.
18.00 Organizirana skupna večerja
Torek, 31. maj 2022
9.00 Prihod na sejmišče
Informacijski center (Information – Center (IC)
10.00 – 12.00 Obisk sejemskega prostora podjetja Siemens AG
Siemens AG je vodilni mednarodni tehnološki koncern, ki povezuje fizični in digitalni svet – za potrebe strank in družbe. Podjetje trenutno zaposluje 303.000 ljudi in ima letno 6,7 milijarde prihodkov.
12.00 - 14.00  
Prosto za kosilo in samostojni ogled sejma
 
14.00 - 16.00 Obisk sejemskega prostora podjetja Beckhoff Automation
Beckhoff Automation uvaja odprte sisteme za avtomatizacijo, ki temeljijo na tehnologiji krmiljenja z osebnimi računalniki. Ima 40 podružnic in partnerjev za sodelovanje v več kot 75 državah.
16.00 - 18.00 Prosto za samostojni ogled sejma
Ponedeljek, 1. junij 2022
  Odhod iz Hannovra
 

Potovalni aranžma

si podjetja lahko uredijo preko ponudnika Kompas Celje, ki predlaga spodaj navedeno letalsko povezavo in nočitve. Za rezervacije so dosegljivi na info@kompas-celje.si s pripisom “Obisk Hannover Messe”.  V primeru zadostnega interesa bo organiziran tudi skupinski prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb.

Letalska povezava

Odhod v nedeljo, 29. maja 2022 
Zagreb (ZAG) 11:45 – Vienna (VIE) 12:40 
OS0684 Operated by Austrian Airlines 
Vienna (VIE) 13:05 – Hannover (HAJ) 14:35 
OS0293 Operated by Austrian Airlines 

Povratek v sredo, 01. junija 2022 
Hannover (HAJ) 10:40 – Frankfurt (FRA) 11:35 
LH0053 Operated by Lufthansa 
Frankfurt (FRA) 12:20 – Zagreb (ZAG) 13:45 
LH1414 Operated by Lufthansa 
 
Cena = od 402,63 EUR/osebo? (light; samo ročna prtljaga) 
Cena = od 446,63 EUR/osebo (classic tarifa, vklj. prtljaga) 
 

Namestitev 

Hotel AMPLIDI 
Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = od 310,00 EUR na noč 

B&B hotel HANNOVER LAHE 
Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = od 312,00 EUR na noč 
 
GRAND PALACE 
Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = od 350,00 EUR na noč 
 
IGBCE 
Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = od 208,00 EUR na noč
 

Prijave in dodatne informacije


Število prijav je omejeno na 20 udeležencev, zato pohitite in se prijavite na tej povezavi  najkasneje do petka 6. maja 2022. Kotizacije ni, udeleženci nosijo le stroške za prevoz in nočitev.

Možnost sofinanciranja 60% stroškov udeležbe
Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o prijavi v gospodarsko delegacijo, ki ga posameznem članu gospodarske delegacije izda Slovensko-nemška gospodarska zbornica.

Več informacij:
AHK: dipl. iur. Katja Stadler, LL.M., e-mail: ahk@ahkslo.si, tel: 01 252 88 60
SPIRIT Slovenija: Tina Lukan, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si, tel: 01 530 98 26

 

Prijava na gospodarsko delegacijo v Nemčijo

 

Preberite tudi: 

Zbiramo interes za udeležbo v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva v letu 2023

Slabši obeti za nemški avtomobilski sektor