Hitra rast EdTech trga v Braziliji

četrtek, 22. september 2022
 

Velikost trga 

Brazilski EdTech trg* je v zadnjih 5 letih rasel po 10,3 % povprečni letni stopnji in v letu 2021 dosegel vrednost 1,3 mlrd USD.
 
Vse večja penetracija interneta in digitalna pismenost sta v zadnjih letih omogočila rast EdTech trga v Braziliji, pri čemer tehnologija vse bolj postaja del izobraževalnega procesa.
 
Segment visokega šolstva je bil leta 2021 najdonosnejši na brazilskem EdTech trgu, s skupnimi prihodki v višini 0,7 mlrd USD, kar predstavlja 56,4 % celotne vrednosti trga. 
 

Napovedi trga 

Analitiki napovedujejo, da bo brazilski EdTech trg v obdobju 2022-2026 rasel po visoki, 19,2 % povprečni letni stopnji ter v letu 2026 dosegel vrednost 3,1 mlrd USD.
 
Sprejetje EdTecha med pandemijo bo imelo dolgoročen vpliv na izobraževalne modele, kar bo v prihodnosti ustvarilo priložnosti za izobraževanje na daljavo v večjem obsegu.
 
Vlada namerava povečati digitalno preobrazbo javnih institucij, kot varčevalni ukrep, da bi znižala izdatke za delo in nedigitalno infrastrukturo, zahvaljujoč digitalnim inovacijam, ki jih ponujajo EdTech rešitve.
 
Tudi naraščajoči razpoložljivi dohodek prebivalstva bo pozitivno vplival na širitev brazilskega EdTech trga.
 
Zasebni kapitalski izdatki v izobraževanju imajo še veliko prostora za rast po vsem svetu, saj še vedno zaostajajo v primerjavi z drugimi sektorji gospodarstva. Zato analitiki pričakujejo, da bo EdTech pritegnil več naložb, z rastjo ponudbe inovativnih izdelkov za spodbujanje povpraševanja. 
 
V prihodnjih letih se bo pojavil razvoj bolj izpopolnjenih EdTech izdelkov, osredotočenih na personalizacijo digitalnega izobraževanja, s prilagoditvijo učnega načrta in tempa učenja za izboljšanje rezultatov učencev. Vključevanje naprednih tehnologij, kot sta AI in VR, v izobraževanje in učni proces, naj bi pri tem igralo veliko vlogo. 
 

Geografska segmentacija na globalnem EdTech trgu 

Združene države predstavljajo 80,7 % globalnega trga EdTech. Nemčija predstavlja nadaljnjih 7,7 %,  Združeno kraljestvo pa 6,5 % svetovnega trga.

 

Geografska segmentacija globalnega EdTech trga v letu 2021

 
 

Vodilni konkurenti EdTech trga v Braziliji 

Coursera

je spletno izobraževalno tehnološko podjetje, ki ponuja spletne učne programe. V letu 2021 je imelo podjetje skoraj 92 mio naročnikov. Podjetje ponuja video predavanja na zahtevo, samodejno ocenjene in strokovno pregledane naloge ter forume za razprave, v sodelovanju z več kot 150 univerzami po vsem svetu. Ima široko paleto več kot 7.000 tečajev, s področj umetnosti in humanistike, računalništva, podatkovne znanosti, informacijske tehnologije, znanosti o življenju, matematike in logike, fizikalnih ved in inženiringa, družbenih ved in učenja jezikov. Coursera ima sedež v Mountain Viewu v Kaliforniji v ZDA.
 

Udemy

je odprta tržnica, ki povezuje milijone študentov in organizacij z več kot 70.000 strokovnimi inštruktorji v približno 155.000 spletnih tečajih v 65 jezikih in 160 državah po vsem svetu. Platforma ponuja spletno učenje za študente, ki se želijo udeležiti tečajev na različnih tehničnih področjih, vključno s spletnim razvojem, testiranjem programske opreme, poslovnim podjetništvom, človeškimi viri, razvojem AWS, risanjem, excelom, JavaScriptom, znanostjo o podatkih in programsko opremo. Podjetje nudi tudi spletno oblikovanje, dvig pisarniške produktivnosti, osebni razvoj, digitalni marketing, fotografijo, zdravje in fitnes, izobraževalni razvoj, glasbene osnove in drugo.  Leta 2021 je bilo podjetje ocenjeno na 3,7 mlrd USD. Udemy ima sedež v San Franciscu, v  ZDA.
 

Descomplica

je brazilska mobilna aplikacija in spletna platforma, ki omogoča spletno izobraževanje. Študentom pomaga pri pripravi na sprejemne izpite. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2011 in je prejelo skoraj 130 mio USD finančnih sredstev. Descomplica ima sedež v Riu De Janeiru v Braziliji. 
* EdTech se nanaša na digitalno tehnologijo, namenjeno razvoju in uporabi orodij,  namenjenih spodbujanju izobraževanja. Vrednostna veriga EdTech vključuje štiri ključna področja, kot so učna gradiva, učna orodja, učne platforme in ponudniki izobraževanja.
 
 

Preberite še:


Globalni trendi na področju IKT

Priložnosti na brazilskem trguZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: