Hrvaški Metus odprl tovarno dvigal v Bosni

četrtek, 24. marec 2022
 

Hrvaški Metus odprl novo tovarno dvigal v Tomislavgradu v BIH 

Hrvaški proizvajalec dvigal Metus je v torek, 22. marca, odprl tovarno dvigal v BIH, katere gradnja se je pričela julija 2021. Metus že ima pisarno v BIH in sicer v mestu Vitina.
 
Vrednost tovarne, ki je locirana v mestu Tomislavgrad na jugozahodu BIH, znaša 1,2 mio EUR.
Tovarna je specializirana za proizvodnjo dvigal, del tovarne pa sestavlja tudi izobraževalni center za njihovo vgradnjo.
 

V novi tovarni je trenutno zaposlenih 42 delavcev, ki so se izobraževali v tovarnah Metus na Hrvaškem.
 
Predsednik uprave zagrebškega Metusa, Tomislav Medić je dejal, da bo tomislavgradska tovarna pripeljala do dvakratnega povečanja produktivnosti podjetja, hkrati pa bo pomagala tudi pri razvoju lokalne skupnosti.
 
Jakob Holm, predsednik uprave Sdiptech Group, je izrazil prepričanje, da bo ta naložba tudi druga podjetja spodbudila k vlaganju v ta del BIH.
 

O podjetju Metus 

Podjetje Metus d.o.o.  je v lasti švedskega sklada Sdiptech AB Group, ki je bil ustanovljen leta 1994 in trenutno deluje v več evropskih in južnoameriških državah.

Podjetje Metus je hrvaško-švedsko podjetje, ustanovljeno leta 2005. Podjetje se ukvarja z montažo, nadgradnjo, vzdrževanjem in popravilom dvigal in tekočih stopnic. Podjetje ima preko 350 zaposlenih na Hrvaškem, v BIH, v Srbiji in v Nemčiji.

Poleg glavnih trgov, Hrvaške in Nemčije, deluje še v Avstriji, v Belgiji, v BIH, v Italiji, na Nizozemskem, na Poljskem, v Srbiji in na Švedskem.
 


Viri: Factiva, HINA, SeeNews
 
 

Preberite še: 

Priložnosti na trgu BIH

Globalni trendi na področju strojev in naprav