Ikea bo na Kitajskem predstavila svoje prve pohištvene izdelke, namenjene igralcem e-iger na srečo

četrtek, 17. september 2020

Pohištveni gigant Ikea iz Švedske, namerava prihodnje leto na Kitajskem predstaviti svoje prve pohištvene izdelke, namenjene igralcem e-iger na srečo.

Švedska maloprodajna veriga se je pri projektu združila z blagovno znamko Asus Republic of Gamers (ROG). Tajvanski Asus že ponuja različno igralno opremo, kot so namizni računalniki, prenosniki in tipkovnice. V novem skupnem projektu z Ikeo pa bo predstavljenih približno 30 kosov ergonomskega igralnega pohištva in dodatkov.

Igralno pohištvo bo zasnovano tako, da bo zmanjšalo bolečino in nelagodje, povezano z dolgimi urami sedenja pred računalnikom. Številne ure, ki jih igralci e-iger na srečo preživijo pred računalniki, lahko negativno vplivajo na zdravje. Najslavnejši kitajski igralec e- iger na srečo, Uzi, se je upokojil pri 23. letih v začetku letošnjega leta in je kot enega od razlogov navedel bolečine v ramenih, ki so posledica intenzivnega igranja v zadnjih osmih letih.

Sedež novega skupnega projekta Ikee in Asusa bo v Šanghaju, kjer ima Ikea svoj center za razvoj izdelkov. Nove izdelke namreč razvijajo na podlagi povratnih informacij šanghajskih profesionalnih igralcev e-iger na srečo.

Izdelki bodo prvič naprodaj na Kitajskem februarja 2021, potem pa bodo  predvidoma oktobra 2021 prodajo začeli širiti še na druge trge.

Kitajska je trenutno največji svetovni trg e-iger na srečo. Kljub temu, da ima Kitajska strog in zahteven postopek odobritve glede cenzure za spletne igre, si država prizadeva, da bi postala globalni center e-iger na srečo. Peking je pred kratkim od predsednika Xi Jinpinga dobil podporo za spodbujanje te dejavnosti in zeleno luč za gradnjo namenske arene.

Avgusta 2020 je v Pekingu ponovno potekal tudi turnir igralcev v živo, saj so bila takšna srečanja zaradi pandemije Covid-19 po vsem svetu za nekaj mesecev zaustavljena. Konec septembra 2020 naj bi v Šanghaju potekalo svetovno prvenstvo »League of Legends«, ki bo tudi v letu 2021 ponovno na Kitajskem.

Viri: Factiva, South China Morning Post

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne in pohištvene industrije