Japonsko-slovenski poslovni forum na temo družbe 5.0, Ljubljana, 7. december 2021

sreda, 08. september 2021
 

Obvestilo o prestavitvi dogodka

Dopolnitev objave: sreda 03. november 2021

Zaradi neugodne epidemiološke slike in posledično zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni je dogodek prestavljen na naslednje poslovno leto.

 

Japonsko-slovenski poslovni forum  


Družba 5.0 je japonska razvojna iniciativa, ki se že vrsto let pojavlja kot ena od smernic prihodnjega razvoja družbe. Končni cilj je nova, boljša, pametna in udobnejša družba z ljudmi v ospredju, ki omogoča visoko kakovost življenja.

Sledi ciljem trajnostnega razvoja OZN in nagovarja številne izzive, ki so skupni tako Japonski, kakor tudi Sloveniji – staranje prebivalstva, nizka rodnost, digitalizacija, nove tehnologije in podnebne spremembe.

Poslovni dogodek organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization), Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji in AV Living Lab.
 

Program poslovnega foruma

 
Za približevanje Slovenije h konceptu Družbe 5.0 je nujno širše sodelovanje, ki vključuje odločevalce, gospodarstvo, univerze in civilno družbo.
Na dogodku bodo predstavljena ciljna področja sodelovanja in referenčni projekti Družbe 5.0. Slovenija je z ustanovitvijo nove Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo pripravila ukrepe za okrevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in podjetniškega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. To predstavlja tudi priložnost za ustvarjanje novih partnerstev in ekosistemov med Slovenijo in Japonsko ter nadaljnji razvoj koncepta Družbe 5.0 v Sloveniji.

V okviru poslovnega foruma bodo predstavljeni inovativni projekti slovenskih podjetij, ki spadajo v koncept družbe 5.0. Več o možnostih predstavitev projektov slovenskih podjetij si lahko preberete na tej povezavi.

Poslovni forum in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja.

Podroben program dogodka ter prijava na B2B sestanke bo na voljo naknadno.

Dogodek bo potekali hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji Digitalno središče Slovenije, Hala 1, BTC ter virtualno. 

Na dogodku je potreben PCT pogoj. V primeru omejevanja števila oseb na poslovnih dogodkih, bomo število udeležencev znižali. Upoštevali bomo vrstni red prijav. V primeru prepovedi zbiranja oseb, bodo dogodki potekali samo virtualno.

 

Prijave in dodatne informacije


Prijave na dogodek sprejemamo najkasneje do torka, 23. novembra 2021 na tej povezavi.

Udeležba na poslovnem forumu je brezplačna.

Na dogodku je potreben PCT pogoj. V primeru omejevanja števila oseb na poslovnih dogodkih, bomo število udeležencev znižali. Upoštevali bomo vrstni red prijav. V primeru prepovedi zbiranja oseb, bodo dogodki potekali samo virtualno.

Dodatne informacije:
Andreja Mulec Bohinc, SPIRIT Slovenija, tel: 01 5309 832, e-mail: andreja.mulecbohinc@spiritslovenia.si
 

Elektronski obrazec za prijavo

 

Želite izvedeti več?

 
Naše vsebine:
 
Več informacij o mednarodnih poslovnih forumih v okviru Digitalnega središča Slovenije
Prodaja na Japonsko
Panoga informacijsko komunikacijska tehnologija