Kanadska in britanska podjetja so zainteresirana za nakup beloruskega lesa na borzi

četrtek, 28. maj 2020
 
Na prvem belorusko-kanadsko-britanskem spletnem seminarju "Poslovanje v lesni industriji v Belorusiji" so britanska in kanadska podjetja pokazala velik interes za nakup beloruskega lesa na borzi.

Dogodek, ki je potekal 20. maja 2020, se je osredotočil na možnosti začetka rednih dobav beloruskih lesnih izdelkov v Združeno kraljestvo in Kanado. Spletnega seminarja se je udeležilo več kot 40 kanadskih in britanskih poslovnežev, številni uradniki in strokovnjaki z beloruskega ministrstva za zunanje zadeve, predstavniki koncerna Bellesbumprom, predstavniki beloruske blagovne borze (BUCE), podjetje Bellesexport in beloruska gozdarska družba BFC.

Udeleženci seminarja so obravnavali izvozni potencial beloruske lesne industrije, pravila in postopke prodaje beloruskih lesnih izdelkov na tuje trge, logistično infrastrukturo ter izkušnje z dobavo lesa v Združeno kraljestvo in v Kanado.

Udeleženci dogodka so razpravljali tudi o posebnostih borzne trgovine z lesom in lesnimi izdelki in ključnih prednostih platforme beloruske borze, kot so nadzor nad izvrševanjem transakcij, pregledno določanje cen, odsotnost posrednikov in možnost uporabe instrumentov financiranja trgovine. Več britanskih in kanadskih podjetij je izrazilo zanimanje za akreditacijo pri BUCE, saj želijo na borzi trgovati z lesom, hlodovino in lesnimi sekanci.

Do sedaj je BUCE akreditirala že 63 podjetij iz Združenega kraljestva ter 6 iz Kanade.

Webinar so organizirali Kanadsko poslovno združenje Canada Eurasia Russia Business Association – CERBA, beloruska veleposlaništva v Kanadi in Združenem kraljestvu ter Združenje za trgovino z lesom v Združenem kraljestvu.
 
Beloruska blagovna borza BUCE je bila ustanovljena leta 2004. Prve avkcije je izvedla junija 2005. BUCE je ena največjih blagovnih borz v vzhodni Evropi, katere glavna naloga je pomagati beloruskim podjetjem pri izvozu izdelkov ter tujim podjetjem pri vstopu na beloruski trg. Borza trguje s široko paleto kovinskih, gozdarskih in kmetijskih izdelkov ter z različnimi industrijskimi in potrošnimi dobrinami.

Vir: Factiva; Business World Agency

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne industrije