Mednarodne hotelske verige bodo letos v Turčiji odprle 120 novih hotelov

sreda, 18. julij 2018

Po podatkih združenja turških turističnih agencij (TRSAB) je trenutno 507 hotelov v Turčiji v lasti mednarodnih hotelskih verig, še 120 njihovih novih hotelov pa bo odprtih do konca leta 2018. Turški turizem se hitro razvija in Turčija postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija, kar dokazuje število turistov, ki letos prihaja v Turčijo. Zato se veliko tako domačih kot tujih investitorjev odloča za nove naložbe v sektor.

V Turčiji je trenutno 507 hotelov, ki pripadajo mednarodnim hotelskim verigam, od tega jih približno 200 upravljajo turški managerji, ostale hotele pa tujci. Interes za nova vlaganja s strani mednarodnih hotelskih verig se pojavlja skoraj vsak dan. Letos bodo mednarodne hotelske verige v Turčiji odprle 120 novih hotelov s petimi zvezdicami, tako da se bo število hotelov v lasti tujih hotelskih verig povečalo na 627, število sob pa se bo povečalo za približno 3.600. Velika večina novih hotelov bo zgrajenih na južni obali.

Eden od investitorjev je tudi hotelska veriga Millennium Hotels and Resorts, ki bo odprla hotel v turškem mestu Koni. Zgradili bodo hotel Grand Millennium Konya City, ki bo imel 316 sob in apartmajev. Hotel bo prav tako ponudil dodatne vsebine, kot so najsodobnejše zdravilišče, pokriti bazeni, konferenčni prostori, kongresni center ter številne restavracije in bari.

Radisson Hotel Group bo konec leta 2018 odprl nov hotel v Vadistanbulu, v novem poslovnem središču Istanbula. Hotel Radisson Blu bo imel 195 sob in apartmajev, restavracije, kavarno, konferenčne dvorane, prostore za masažo, spa, notranji bazen, telovadnice in otroški klub.

Hotelska veriga Marriott International pa odpira nov hotel v Bodrumu v Turčiji.

Vir: The Zimbabwean

Več informacij o globalnih trendih na področju turizma