Pacific Alliance Business Forum, Dunaj, 6. december 2022

torek, 22. november 2022
 
Veleposlaništva držav Tihomorskega zavezništva na Dunaju z Avstrijsko gospodarsko zbornico (WKO) organizirajo Pacific Alliance Business Forum, ki bo potekal 6. decembra 2022 v prostorih Avstrijske gospodarske zbornice na Dunaju.
 
Tihomorsko zavezništvo od 2011 povezuje Mehiko, Kolumbijo, Peru in Čile s ciljem krepitve gospodarstva in vzpodbujanjem raznovrstnega sodelovanja med članicami in tudi z opazovalkami, ki naj prispeva k krepitvi gospodarstva. Gospodarska moč štirih držav zavezništva predstavlja 8. najvišji BDP in 8. največji izvozno silo na svetu.

Zavezništvo ima ob 4 članicah, 59 opazovalk iz vsega sveta, med njimi 21 članic EU, Slovenija je opazovalka od 2017. Vlogo predsedujoče države Zavezništva opravlja vsako leto ena od članic, po sistemu rotacije - v 2022 je to Mehika
 
Na prvem delu dogodka – med 14. in 16. uro – bodo predstavljene možnosti poslovnega sodelovanja s štirimi državami Tihomorskega zavezništva, s poudarkom na področjih zelenih tehnologij in inovacij. Predstavitev je namenjena avstrijskim ter tudi slovenskim in slovaškim podjetjem. Slovenija in Slovaška sta kot državi opazovalki na dogodku posebej izpostavljeni. Na okrogli mizi bodo podjetja lahko navezala stike z gospodarskimi predstavniki držav zavezništva.

Med 16. in 19. uro sledi t. i. "Forum" z razpravo o temah, ki so razvidne iz programa. 
 

Prijava

 
  • Registracija za udeležbo na okrogli mizi (14.00 – 16.00) – tukaj
  • Registracija za udeležbo na forumu (16.00 – 19.00) – tukaj
 

Program

 
 
 

Dodatne informacije:

AUSSENWIRTSCHAFT AUSTRIA
Nord- und Lateinamerika
dr. Wolfram Moritz
tel.: +43 5 90 900 4205
 
 
Pripravil:  
mag. Matjaž Marko
Veleposlaništvo Republike Slovenije Dunaj
e-naslov: Matjaz.Marko@gov.si

 

Preberite tudi: