Razvoj pohištvene industrije v Indiji

torek, 24. januar 2023
 

Velikost in napovedi trga

Indijski trg pohištva je po ocenah v letu 2022 dosegel vrednost 23,12 mlrd USD.

Indija je z dobrih 1,3 mlrd prebivalcev eno največjih gospodarstev na svetu, ki je v zadnjih letih doživelo izjemen razvoj. To je vodilo do povečanja števila zasebnih in komercialnih ustanov po vsej državi, kar povečuje tudi povpraševanje po pohištvu, še posebej po pohištvu po meri.

Pohištveni sektor v Indiji trenutno prispeva le majhen delež k BDP, a obeti za sektor so zelo dobri.

Po ocenah analitikov bo indijski trg pohištva do konca leta 2023 dosegel 61,09 mlrd USD. Predvsem se bo močno povečala prodaja pohištva preko spletnih platform.

Vse do leta 2028 naj bi trg rasel po visoki, 10,9 % povprečni letni stopnji.
 

Razvoj indijske pohištvene industrije

Indija je znana po edinstvenem in izjemnem oblikovanju pohištva. Zaradi ročne izdelave ter privlačne tradicionalne umetnosti in sloga je indijsko pohištvo dobro poznano tako v Indiji kot tudi drugje.

Indijski trg pohištva se je v zadnjih letih precej spremenil in se onkraj tradicionalne proizvodnje stolov in miz razširil tudi na druge izdelke, kot so garderobne omare in zofe.

Naraščajoče prebivalstvo srednjega razreda, naraščajoči razpoložljivi dohodek in vse večje število stanovanj v mestih prispeva k širitvi indijskega trga pohištva.

Naraščajoča želja po modularnem in najsodobnejšem pohištvu med ljudmi, ki živijo v urbanih območjih, vse večja urbanizacija v indijskih zveznih državah in vse večja potreba po vzdržljivem in hibridnem pohištvu poganjajo rast indijske pohištvene industrije.

V Indiji se povečuje tudi trend spletnega in mobilnega nakupovanja, ki je prisoten tudi v pohištvenem segmentu.


 

Dejavniki rasti trga

 

Rast v sektorju stanovanjskih nepremičnin povečuje rast trga

Širitev indijskega gospodarstva je povečala tudi povpraševanje po nepremičninah in poslovnih zgradbah v državi. Medtem ko stanovanjske zgradbe predstavljajo večino nepremičnin v Indiji, se hitro povečuje tudi komercialna gradnja.

V zadnjih letih se je v večjih metropolitanskih območjih, kot so Delhi, Mumbaj in Kolkata, povečalo povpraševanje po luksuznih stanovanjskih kompleksih.

Vsi ti dejavniki povečujejo povpraševanje po sodobnem in modernem pohištvu.
 

Rast turizma in gostinstva

V zadnjem desetletju indijska turistična industrija hitro raste. Povpraševanje po hotelskih sobah je veliko, s tem pa se veča tudi povpraševanje po pohištvu.
 

Konkurenti na trgu

Indijski trg pohištva je zelo konkurenčen in razdrobljen.
Na trgu pohištva v Indiji prevladujejo majhna neorganizirana lokalna podjetja. Večji, organizirani konkurenti so v zadnjih 10 letih povečali svoj tržni delež na trgu, še posebej z vstopom večnacionalnih pohištvenih podjetij, kot je IKEA.
 

Med največje konkurente na trgu spadajo

  • IKEA Systems B.V.
  • Godrej Interio
  • Nilkamal Limited
  • Zuari Furniture
  • Durian Private Ltd.
  • Usha Shriram Enterprises Pvt. Ltd.
  • Damro Furnitures Pvt. Ltd.
  • The Supreme Industries Limited

Analitiki napovedujejo, da bo zaradi nizkih vstopnih ovir na indijski pohištveni trg v prihodnjih letih vstopilo veliko novih konkurentov.


Viri: Factiva, MarketResearch.com, Mordor Intelligence Inc, The Economic Times

 

Preberite še:


Globalni trendi na področju lesne in pohištvene industrije

Priložnosti na indijskem trguZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: