Romunski Masterbuild je julija odprl podružnico na Kosovu

sreda, 27. julij 2022
 

Trenutna situacija odpira priložnosti v institucionalnem, vojaškem in zdravstvenem segmentu

Romunska logistična in gradbena družba Masterbuild je v juliju odprla podružnico v okolici Prištine na Kosovu. Hčerinska družba na Kosovu bo prevzela operativne projekte na območju Balkana, so sporočili iz družbe Masterbuild.
 
Družba ocenjuje, da trenutna mednarodna situacija preusmerja fokus na priložnosti v institucionalnem, vojaškem in zdravstvenem segmentu. Prav tako naj bi se v prihodnjih nekaj letih povečal obseg namenskih mednarodnih projektov.
 
Letos so v družbi Masterbuild, po sprostitvi omejitvenih ukrepov zaradi pandemije, ponovno zagnali mednarodno dejavnost in zdaj razpisujejo projekte, predvsem v segmentu specialnih gradenj za mednarodne institucije, kot so NATO ali organi ZN, za katere je družba delala že v preteklosti.
 
Kritično vojno obdobje je poudarilo potrebo po konsolidaciji in izgradnji novih objektov.
 
Kljub nihanju mednarodnih cen surovin gradbeni trg pospešeno deluje, tako v obdobju pandemije kot od izbruha konflikta v Ukrajini.
 
Samo v zadnjem letu so mednarodne obrambne in humanitarne organizacije napovedale gradnjo novih vojaških oporišč in posebnih infrastrukturnih projektov. Samo na področju jugo-vzhodne Evrope je trenutno napovedanih projektov v vrednosti več kot 1 mlrd EUR.
 

O družbi Masterbuild 

Masterbuild je logistična, gradbena in industrijsko razvojna družba, ki deluje od leta 2005 tako na področju industrijske gradnje kot na področjih komercialnih in stanovanjskih projektov. Družba deluje po vsej Romuniji in na številnih mednarodnih trgih. Do danes je družba Masterbuild zgradila že več kot 50.000 m2 vojaških objektov v Afriki in zahodni Evropi. Februarja letos je družba objavila, da vlaga tudi 20 mio EUR v logistični park blizu Bukarešte.
 

 
Viri: Factiva, SeeNews, Business World Magazine
 
 

Preberite še: 

Globalni trendi na področju transporta in logistike

Priložnosti na kosovskem trgu
 


Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: